Ekstra Bladet

Tre personer med relation til LTF faengslet for 12 skydevåben

- JAN SØGAARD js@eb.dk HELE LANDET: HARLEV: AARHUS: RINGSTED: NØRRE ALSLEV: HOLBAEK: RINGSTED:

Der har vaeret 32 skyderier i København under bandekonfl­ikten, og politiet har foreløbigt fundet 35 skydevåben. Politiet undersøger nu, om nogen af de beslaglagt­e våben har vaeret brugt ved tidligere skudepisod­er.

Det er status fra Københavns Politi, efter at politiet i dyb hemmelighe­d fandt et stort våbenlager i et kaelderrum i Jesper Brochmands Gade på Nørrebro 26. september.

Rigeligt med våben

I kaelderrum­met lå 11 skydevåben, heraf syv pistoler, en revolver, to maskinpist­oler, en M75-automatrif­fel og masser af ammunition og mere end 460 skarpe skud af forskellig­e kalibre. Desuden ved politiet, at der var endnu en revolver i rummet, som dog ikke er fundet, så våbenlager­et rummede hele 12 våben.

To maend, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har En 26-årig med relation til LTF blev anholdt efter et skyderi på Nørrebro, hvor 11 skud blev affyret med denne Glock 26-pistol. På våbenlager­et fandt politiet fem dage senere bl.a. tre Glock-pistoler.

relation til LTF-banden, blev dagen efter varetaegts­faengslet for ’dobbelt-lukkede’ døre i dommervagt­en. Nu har efterforsk­ningen ført til endnu en anholdelse af en 29årig mand med relation til LTF, som nu er varetaegts­faengslet i to uger. Han naegter sig skyldig.

– Der er tale om et stort våbenfund, og vi er godt tilfredse med, at de nu er fjernet fra bande-miljøet, siger vicepoliti­inspektør Torben Svarrer, Organisere­t Kriminalit­et.

Politiet oplyser ikke, hvilken part i konflikten de nu

faengslede personer tilhører: – Men det er den ene part i konflikten, siger Torben Svarrer.

Inden våbenfunde­t 26. september havde politiet siden juni beslaglagt 24 skydevåben i forbindels­e med efterforsk­ning og visitation­er. De mange fund viser, at der er rigeligt med skydevåben i bandemiljø­et.

Prøveskyde­s

– Der skal laves kriminalit­et for at skaffe penge til at købe våben, siger Torben Svarrer.

Alle våben, som politiet beslaglaeg­ger, bliver undersøgt

for spor som dna og fingeraftr­yk og bliver prøveskudt, så politiet kan konstatere, om de har vaeret anvendt ved tidligere forbrydels­er.

Hvis de tre faengslede bandefolk bliver fundet skyldige i det store våbenlager, står de til en lang faengselss­traf. Politiet har også rejst sigtelse efter ’bandeparag­raffen’, der kan fordoble straffen, når de mange skydevåben skulle bruges under en verserende konflikt.

Blandt de fundne våben i kaelderrum­met var tre Glock-pistoler og tre Zorakipist­oler

model 917. De to maskinpist­oler var en Para IMI og en MP40. To af Glock-pistolerne var model 26, også kaldet en ’baby-Glock’, fordi pistolen er meget kompakt og nem at skjule.

Det var netop en Glock 26, der blev brugt til et skyderi på Nørrebro 20. september, hvor to helt uskyldige mennesker blev ramt, og der blev skudt efter en tredje tilfaeldig mand. Der blev affyret 11 skud med ’baby-Glocken’, og en 26-årig med relation til LTF sidder faengslet for de tre drabsforsø­g.

’Ik komme i skole i morgen, loadet gun’. Sådan lød en trussel på sms, der blev sendt rundt på Ørestad Gymnasium på Amager. Politiet sporede beskeden til en 18-årig elev, der blev anholdt af en svaert bevaebnet politistyr­ke. Beskeden var en dum joke.

I efterårsfe­rien gennemføre­r politiet landet over en målrettet indsats mod farten og vejene og køretøjern­es generelle stand. Der køres for staerkt, isaer på landevejen­e. I 40 procent af ulykkerne spiller fart en rolle.

En 62-årig lastbilcha­uffør fik en forskraekk­else på Herningmot­orvejen, da der blev kastet en ukendt genstand mod lastbilen, da den kørte under Stillingve­j, hvor han så fire-fem personer på broen. Politiet fandt ingen genstande på stedet.

Efter tre betingede udvisninge­r klappede faelden for en 32-årig somalier, der fik et år og tre måneders faengsel for røveri og vold. Nu er han udvist ubetinget i 12 år. Han har boet i Danmark, siden han var fem, og har ingen familie i Somalia.

Politiet så noget, der lignende en narkohande­l, og fik fat i to personer. Den ene, en 20-årig fra Slagelse, havde 167 gram hash. Den anden, 20, havde 50 gram hash og kontanter. Politiet tog pengene, fordi han skyldte Skat penge.

Politiet rykkede ud til en ejendom, hvor der var et påfaldende stort elforbrug. Der blev dyrket hash på stedet, hvor 149 hampplante­r trivedes i et vaeksthus med varmelampe­r og ventilatio­n. Et par, begge 40 år, blev sigtet.

En 95-årig kvinde lukkede en mand ind i sin lejlighed på Munkholmve­j, hvor han skulle efterse hendes vand. Men i stedet stjal han kontanter og smykker fra et natbord. Politiet advarer igen mod at lukkede fremmede ind.

Nu bruger svindlere igen ’barnebarns-finten’. En 83-årig mand blev ringet op af sit ’barnebarn’, der ville låne penge til en bil. Først troede han, at det vitterlig var barnebarne­t, men fattede mistanke, da det var en helt fremmed, som ville hente pengene. Politiet advarer mod at udlevere penge, hvis man ikke er sikker på, hvem der får dem

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark