Ekstra Bladet

Idømt 16 år for et drab og fire forsøg

-

Anklageren havde kraevet livsvarigt faengsel, men den 28-årige tømrerlaer­ling Thor Sørensen Skovbon blev i går idømt 16 års faengsel ved Retten i Helsingør for et drab og fire drabsforsø­g, der blev begået i juni sidste år, da han gik amok med en laegehamme­r i Nordsjaell­and.

Dommere og naevninge var dog ikke enige om straffen. Der var ni stemmer for 16 år og tre for faengsel på livstid.

Thor Sørensen Skovbon slog først løs på tre kolleger på en byggeplads i Fredensbor­g, hvor en 55-årig tømrer fik så svaere kranie-kvaestelse­r, at han døde to måneder senere. En anden kollega mistede sit ene øje og hørelsen på det ene øre.

Efter overfalden­e flygtede laerlingen og overfaldt to tilfaeldig­e bilister med laegtehamm­eren for at stjaele deres biler. Bilisterne blev også svaert kvaestede. Laerlingen kørte galt i den sidste flugtbil og blev anholdt under stor dramatik.

Retssagen har ikke afdaekket, hvorfor den 28-årige gik amok. Laegerne har vurderet, at han ikke var sindssyg, og han siger selv, at han intet kan huske.

Forsvarer: Han var sindssyg

Forsvarer Poul Ege Poulsen har under sagen argumenter­et for, at den 28-årige var sindssyg i gerningsøj­eblikket.

Forsvarere­n påpegede, at efterforsk­erne ikke var gode nok til at teste for stoffer Under en vild flugt fra politiet kørte tømrerlaer­lingen galt i den sidste af de røvede biler.

blot, og dermed var en mulig lsd-psykose ikke dokumenter­et.

Den 28-årige havde tidligere vaeret under behandling med anti-psykotisk medicin, men stoppede med at tage

medicinen og hash i stedet.

Men retten fandt det ikke godtgjort, at den dømte havde haft en psykose, og at han skulle have en almindelig faengselss­traf.

Thor Sørensen Skovbon, der bar hat, mørk blazer og blå skjorte, udbad sig betaenknin­gstid med hensyn til anke.

 ?? FOTO: ALLAN ANDERSEN ??
FOTO: ALLAN ANDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark