Ekstra Bladet

TEGN PÅ MÅSEN Yoko Ono vil gøre toiletbesø­g muntre

- MATHILDE KØHL mak@eb.dk

Når enden er god, er alting godt, siger man. Og Ekstra Bladets avislaeser­e fik syn for sagen, da de slog op i avisen i går. For her fik de smaekket en bar mås lige i hovedet.

Det skete i forbindels­e med åbningen af udstilling­en Yoko Ono Transmissi­on på Kunsthal Charlotten­borg i København. Billedet af den fine popo stammer fra filmen ’Bottoms’ fra 1966, som Yoko Ono stod bag, og som indgår i udstilling­en.

Derfor tog Ekstra Bladet i går en tur forbi Kunsthal Charlotten­borg for at haenge billedet af den yderst flotte og yderst bare bagdel op på stedets toiletter.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, bagdelen pynter i avisen. For 20 år siden bragte Ekstra Bladet nemlig selv samme numse, da Lennon-enken Yoko Ono lavede en udstilling i Fotografis­k Center.

I dag åbner Kunsthal Charlotten­borg udstilling­en, der skal vise breve og billeder taget af Yoko Ono.

– Hun tager nogle meget avantgarde projekter og propper det ind i massemedie­r. Steder, hvor du ikke normalt ville opsøge kunst fra kaeldergal­lerier. Pludselig møder du det på gaden eller i avisen eller et tredje sted, fortaeller Michael Thouber, der er direktør i Kunsthal Charlotten­borg.

Ukendt kunstner

De fleste kender hendes navn, men det er nok de faerreste, der kender hendes kunst.

Men der er nu rig mulighed for at komme lidt taettere på og ikke mindst blive en del af Yoko Onos kunst.

For udstilling­en bliver ikke en klassisk en af slagsen. Foruden billeder ved busstoppes­teder er det meningen, at gaesterne i Kunsthal Charlotten­borg selv skal deltage i kunsten. Det har Yoko Ono forklaret i en mail til Ekstra Bladet:

– Hvor end du sidder på et toilet, vil du se alle disse frygtelige beskeder, nogle af dem er vrede og depressive, og jeg taenkte, at det ville vaere rart at saette noget op dér (på offentlige toiletter, red.), så folk kunne deltage på en munter måde.

Og selv om plakaten er af en bar numse, så skal den haenge lige. Det er trods alt en kunsthal, understreg­er Michael Thouber, direktør for Charlotten­borg Kunsthal, og Yoko Onos kurator, Jon Hendricks, er her i gang med at skrive den første kommentar på en meget, meget bar bagdel. en grinende Michael Thouber, der bruger en tommestok til at måle op, da han sammen med Ekstra Bladet

saetter det første billede op på alle stedets toiletter.

Han pyntede i selskab med udstilling­ens med-kurator

Jon Hendricks, der er Yoko Onos personlige kurator, billedet med ordet 'yes'.

Udstilling­en vises frem til

februar 2018, hvor du selv har mulighed for at pyntede bagdelene med ord og tanker.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Yes
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Yes

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark