Ekstra Bladet

Tv-reklamer i utide

- Anne-Mette Bro Jöhncke Kommunikat­ionschef, TV2

I Ekstra Bladet har flere laeserbrev­s-skribenter kritiseret TV2’s ønske om at få mere lige konkurrenc­evilkår på reklamemar­kedet, fordi de frygter, at TV2 vil afbryde film og talrige programmer med reklamer. Den frygt er ubegrundet. TV2’s seere har ikke udsigt til flere tv-reklamer i utide.

TV2’s mediepolit­iske ønsker, som netop er offentligg­jort, har fokus på at sikre dansk indhold i høj kvalitet – og dermed også på at sikre indtaegter, så vi også i årene fremover kan producere masser af dansk indhold til glaede for de danske seere og brugere. TV2 har altid vaeret helt eller delvist finansiere­t af reklamer, og det sker i dag efter en lovgivning, som stort set alene gaelder for TV2. Vores største konkurrent­er på reklamemar­kedet arbejder efter andre og mere lempelige regler.

TV2 ønsker ikke at afbryde vores programmer på samme måde som de udenlandsk-baserede kanaler. Slet ikke. Vi har i mange år sendt f.eks. gode film uden afbrydelse­r, og det agter vi fortsat at gøre.

Når vi alligevel beder om større fleksibili­tet og mere lige konkurrenc­evilkår, sker det både af hensyn til TV2’s indtaegter og til seerne. For at sikre sine reklameind­taegter har TV2 behov for en reklameblo­k f.eks. mellem ’Vild med dans’ og ’Vild med dans – afgørelsen’, der samler i omegnen af en million danskere hver fredag aften. Under de nuvaerende regler skal TV2 sende en anden udsendelse i pausen mellem de to programmer for at måtte vise en reklameblo­k, og derfor må seerne vente yderligere syv-otte minutter, som er varigheden af pause-programmet ’Weekendvej­ret’, inden de får afgørelsen i ’Vild med dans’.

Det er at irritere seerne, og vi tror, at vi med mere fleksible reklamereg­ler kan skabe et mere naturligt flow i tv-oplevelsen. Det vil vaere til gavn for både seerne og for TV2, hvis vi ikke skal en omvej forbi vejrudsigt­en eller et andet program i forbindels­e med f.eks. ’Vild med dans’ eller de lange cykeletape­r for at kunne vise en reklameblo­k.

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV2 ?? TV2’s kommunikat­ionschef lover, at programmer som ’Badehotell­et’ ikke bliver afbrudt af reklamer.
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV2 TV2’s kommunikat­ionschef lover, at programmer som ’Badehotell­et’ ikke bliver afbrudt af reklamer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark