Ekstra Bladet

Resultatet har vaeret mere og mere selvtaegt

BUTIKSTYVE­RIER RESULTATET

- PRIVATFOTO

Justitsmin­isteriet har åbenbart lyttet og laest – både dette og talrige andre eksempler.

af åbenlyse forbrydels­er kan derfor fremover godt deles med offentligh­eden, efter at Justitsmin­isteren i går tog sagen op.

billederne ikke bare laegges ud af de enkelte kraenkede borgere. Optagelser­ne skal via politiet, men det skal vaere langt nemmere at få billederne ud. Først på politiet.dk, som de foruretted­e borgere derefter kan linke til og dermed sprede til eget netvaerk.

som en bagatel? Dét er det ikke! Der det har vaeret mange eksempler på, at frustrered­e borgere, der har delt overvågnin­gsbilleder, selv er blevet straffet. Meny-banden taget på fersk gerning – af et kamera.

er f.eks. sat i system, så supermarke­der oplever, at en bande tyve systematis­k og naermest nonchalant vader ud af butikken med

en Meny-købmand hele kasser af varer. Senest fra i Valby i København, hvor de tog for 8000 kroner slik. Han havde det hele på sit overvågnin­gskamera – igen. Denne gang offentligg­jorde han bare billederne. Det var strafbart. Hurtigt viste det sig i øvrigt, at flere andre forretning­er, bl.a. en Lidl og en

haerget af de samme tyve. Fakta, var blevet

skal have ros for dette panterspri­ng ind i den digitale nutid. Offentligg­ørelse kontroller­et af politiet ligger da lige til højrebenet i en hverdag, hvor tyverier og blottere ikke ligger øverst i bunken hos et hårdt presset politi. har vaeret mere og mere selvtaegt – borgere selv tog ’våbnet’ nemlig når frustrered­e med offentligg­ørelse i hånden.

er efterhånde­n en slidt krikke, der bliver hevet ud af stalden og brugt til lidt af hvert. Men netop det åbenlyst frustreren­de for helt almindelig­e borgere i at stå med billedmate­riale i hånden, uden at politiet bruger det, eller de selv må offentligg­øre det, har vaeret til at skrige over.

har vist sig at virke. Offentligh­edens øjne og ører er overalt, så det er dumt ikke at bruge dem, hvor man kan. Lovligt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark