Ekstra Bladet

Heinz Ehlers tilbage på landsholde­t

Ekstra Bladet har mødt to af Liverpools største legender til en snak om, vaere født i Liverpool, og hvorfor kampen mod Manchester United er den

- ANDERS ZACHO KRISTENSEN

De blev kaldt ’the Spice Boys’ i 90’erne på grund af en ekstravaga­nt livsstil og et stort talent, der kunne have ført Liverpool til en Premier League-titel, hvis fodbolden havde vaeret mere i fokus. I stedet måtte de saeson efter saeson se rivalerne fra Manchester United løbe med titlerne.

Liverpool-legenderne Steve McManaman og Robbie Fowler har opnået naesten kultstatus i havnebyen på den nordvestli­ge bred i England. Sammen nåede de ’kun’ at vinde en Liga-Cup i 1995 for Liverpool, men deres popularite­t skyldtes i langt højere grad, at de er et produkt af klubbens ungdomssys­tem – de er ’scousere’, som det hedder på de kanter.

Mest vindende hold

Gennem årene var kampene mod Manchester United årets højdepunkt, og det var netop på grund af den staerke lokalpatri­otisme, mener Steve McManaman.

– Vi er født i Liverpool, ligesom Jamie Garragher og Steven Gerard er det. På den anden side havde de Scholes og Neville-brødrene. Det er anderledes nu. Der mangler et hjerte på holdene, hvor det nu mere er internatio­nale stjerner, og derfor har kampene også aendret sig.

I morgen møder de to mest vindende hold i England så igen hinanden i Premier League, og selv om kampene har aendret sig med tiden, så er det stadig det største rivalopgør i verden, mener Robbie Fowler.

– Det er ikke kun den største kamp i England, men måske i hele verden. Når du taler om de to mest succesfuld­e Den tidligere topspiller Heinz Ehlers bliver en del af det danske traenertea­m under VM i ishockey i 2018. Landstraen­er Jan Karlsson får således to assistente­r under sig, når Danmark til naeste år er vaert. Udover Ehlers, der til daglig er traener i hold og det faktum, at de to byer kun er 50 kilometer fra hinanden, gør det kampen til noget ganske saerligt. For fansene betyder det alt, og det er derfor, den er så utrolig speciel. En uge før kampen er der selvfølgel­ig ekstra pres på, fordi man ved, at fansene kraever en sejr.

Steve McManaman er heller ikke i tvivl om, at historien gør kampene mellem de to giganter til noget helt unikt.

– Begge hold har gennem tiderne haft stor succes.

– Vi har godt nok ikke vundet SC Langnau Tigers i Schweiz, er svenske Tomas Jonsson tilknyttet det danske landshold som assistent.

– Det er en klar forstaerkn­ing af hele vores setup. Jeg kender Heinz som en dygtig og ambitiøs fyr, hvis karriere taler for sig selv, siger Jan ligaen i 27 år, men kigger du på historien og de spillere, som begge klubber har haft, så er det helt naturligt, at det her er den største kamp.

100 års ondt blod

Rivaliseri­ngen mellem de to klubber går helt tilbage til 1800-tallet, hvor industrial­iseringen var på sit højeste. Dengang opstod der en kamp mellem de to byer, om hvem der skulle vaere den regionale stormagt.

Den rivaliseri­ng blev med tiden overført til fodboldban­en, men faktisk har de to Karlsson i en pressemedd­elelse fra Danmarks Ishockey Union. 51-årige Ehlers får blandt andet til opgave at coache de danske forwards. Sønnen Nikolaj Ehlers spiller på det danske landshold. Han optraeder for Winnipeg Jets i NHL. hold aldrig rigtig vaeret i direkte duel om mesterskab­et. Kun fem gange er de to klubber endt som nummer et og to i den bedste engelske raekke.

Da Liverpool var uovervinde­lige i 70’erne og 80’erne, havde United en titeltørke på 26 år – nu er rollerne så byttet om i Premier Leagueregi. Steve McManaman er ofte blevet beskyldt for at have underpraes­teret sammen med resten af Liverpoolt­ruppen i 90’erne, hvor Alex Ferguson United-hold vandt titler på stribe, men sådan ser han det ikke selv.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Skulder ved skulder Steve McManaman og Robbie Fowler har opnået kultstatus i havnebyen på den nordvestli­ge bred i England. De var i Danmark for at besøge Liverpools sponsor, Carlsberg.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Skulder ved skulder Steve McManaman og Robbie Fowler har opnået kultstatus i havnebyen på den nordvestli­ge bred i England. De var i Danmark for at besøge Liverpools sponsor, Carlsberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark