Ekstra Bladet

Direktør i Biogen staerkt forundret

I7

-

– I Biogen er vi rimeligt forundrede over, at Medicinråd­et har valgt ikke at godkende Spinraza/nusinersen i behandling­en af alle SMAbørn – både type 1, 2 og 3. Isaer fordi det sker med begrundels­en: Prisen er for høj i forhold til effekten.

Janne Harden, adm. direktør i Biogen i Danmark, ryster på hovedet over, at Medicinråd­et ikke finder dokumentat­ionen bred nok.

Veldokumen­teret

– Der er tale om en sjaelden sygdom med i den store sammenhaen­g meget få ramte. USA, Italien, Frankrig og Tyskland har indtil videre fundet vores materiale veldokumen­teret. Og den pris Danmark får produktet til, er den samme, som de øvrige giver.

Hun tilføjer, at problemet for Medicinråd­et er, at de metoder, de godkender medicin efter, ikke tager højde for sjaeldne sygdomme med få patienter. I Medicinråd­ets kasser er standarder­ne målrettet diagnoser med meget større patientund­erlag.

– Derfor falder medicinen til SMA-børnene igennem og må afvises, mener hun.

Janne Harden påpeger også, at godt nok er det første år dyrt (3,7 mio. kr.), men herefter falder udgiften til 1,8 mio. kr., og det er mindre end udgiften til døgnbehand­ling af de stadigt mere og mere syge SMA-børn.

– Kunne vi saelge det billigere? Desvaerre. Det koster år og mange milliarder af kroner at udvikle sådan et produkt, fastslår hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark