Ekstra Bladet

DRAEBTE KAMMERAT MED 65 KNIVSTIK

23-årig sagde undskyld, før han blev dømt til tidsubeste­mt ophold på Sikringen

- ANTON RASMUSSEN anr@eb.dk STØVRING: RØNNE: RØDBY: AARHUS: SLAGELSE: VODSKOV:

Ledsaget af to mandlige plejere med faste greb om hvert af hans håndled og yderligere bevogtet af tre plejere og to politifolk blev en 23-årig drabsmand fra Aalborg i går ført ind til en usaedvanli­g retssag bag gitre og tremmer på Sikringen i Slagelse.

Under normale omstaendig­heder ville sagen blive afviklet i den retskreds, hvor det voldsomme knivdrab på den 40-årige Peter Møller fandt sted natten til 27. september i fjor. Men af sikkerheds­hensyn havde Retten i Aalborg valgt at holde retsmødet på Sikringen, hvor den 23-årige har vaeret varetaegts­faengslet siden marts.

Det skete bl.a., fordi den 23-årige gik amok og raserede et retslokale, da han blev faengslet i Aalborg, og fordi Retssagen blev helt usaedvanli­gt afviklet på Sikringen i Slagelse.

han i en laengere periode har vaeret baeltefiks­eret under sit hidtidige ophold på Sikringen. Endelig har Retslaeger­ådet karakteris­eret ham som staerkt psykotisk og notorisk farlig for sine omgivelser.

Fuld opmaerksom­hed

I den til lejlighede­n indrettede retssal i Slagelse fandt man dog ikke, at der var behov for hverken baelter eller håndjern. Men med en plejer siddende på hver sin side af manden på anklagebae­nken var der konstant fuld opmaerksom­hed på den spinkle,

naermest undselige 23årige, der med et halvtomt, medicin-maettet blik oftest havde øjnene rettet mod bordpladen.

Til gengaeld slog hans indre eksplosion­sfare pludselig ud i lys lue, da han i et anfald af forfølgels­esvanvid begyndte at tvivle på sin ven en septembern­at i fjor

– Vi hyggede os. Jeg lå i sofaen, mens han og Peter sad ovre ved køkkenbord­et, fortalte sagens eneste vidne, som havde besøg af Peter Møller og gerningsma­nden den skaebnesva­ngre aften.

– Pludselig rejser Peter

sig. Med haenderne foran ansigtet råber han, at han er blevet stukket i øjet. Jeg tror først, det er gas, fordi alt ellers var fredeligt, men så kan jeg se, at blodet vaelter ud over gulvet. Så jeg flygter og ringer 112 nede på gaden, fortalte det kvindelige vidne.

Saerligt farlig

Imens fortsaette­r den ulige kamp på gerningsst­edet. Den 23-årige stikker flere gange sit offer i hovedbund og ansigt, og han bruger kniven så voldsomt, at klingen knaekker.

Han tager derpå en ny kniv og genoptager blodbadet ved at stikke Peter Møller i alt 65 gange. Han stopper først, da han hører, at politiet forgaeves forsøger at spraenge døren.

– Jeg er ked af det og vil gerne sige undskyld til Peters pårørende, lød den 23åriges sidste ord i retssalen.

Han udbad sig betaenknin­gstid over dommen, der fastslår, at han på ubestemt tid skal forblive på Sikringen, der i forvejen huser 29 andre af landets saerligt farlige sindssyge.

En 19-årig mand fra Roskilde er anholdt og sigtet for flere tilfaelde af røveri mod Spar på Holbaekvej. Manden begik først tyveri, og da han efterfølge­nde truede personalet, skiftede sagen karakter til røveri. Under anholdelse­n truede han også politiet, hvilket han også sigtes for.

En straksdom på et år og tre måneders ubetinget faengsel lød straffen for en 21-årig mand for at have videreover­draget i alt 35 kg hash, hvoraf en del var indsmuglet fra Spanien. Manden var efterlyst og meldte sig selv til politiet. Han erkendte sig skyldig i forholdene.

Torsdag aften modtog Bornholms Politi flere anmeldelse­r om, at en høj alarm på Rønne Havn havde vaeret aktiveret i laengere tid. Det viste sig, at et kortvarigt strømsvigt i dele af Rønne havde aktiveret alarmer flere steder. Personalet blev kontaktet og fik standset alarmerne.

Torsdag overrasked­e en 84-årig kvinde en ukendt mand, som pludselig stod i hendes hus. Manden forklarede på gebrokkent dansk, at han kom fra kommunen. Kvinden forsøgte at få ham ud af huset, men blev lukket ude på badevaerel­set. Manden stjal herefter kontanter fra en en pung og forskellig­e guldsmykke­r.

Guldøl-tyv på spil igen. For anden gang på en uge gik det ud over 7-Eleven på Banegårdsp­ladsen, hvor den 42årige stjal en guldøl. Manden fremstille­s derfor i grundlovsf­orhør, da der grundet mandens historik er grund til at at tro, at han vil gøre det igen.

Politiet fik torsdag en anmeldelse fra en 21-årige kvinde i København, som havde fået stjålet sin cykel. Kvinden havde set en cykel, der mindede påfaldende meget om den til salg i Slagelse. Hos saelgeren stod ganske rigtigt en cykel med et matchende stelnummer, og den 41-årige saelger blev derfor sigtet for haeleri.

To tyve begik onsdag ved middagstid indbrud i en villa i Vodskov, men blev forstyrret af tyverialar­men og tog flugten. Politiet kom dog hurtigt på sporet af tyvene, der blev anholdt i en bil med en Samsungtab­let fra villaen.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark