Ekstra Bladet

Espersen ydmygede Parwani, fordi han kunne

- DET MEDLEMSKAB AT PARWANI HAVDE HAN STILLEDE DOG ILLUSIONEN OM

ke, for han har kendt Khader i 20 år som en god mand. Khader kan Koranen forfra og bagfra, og dermed er han ekspert, haevder Espersen. Også ekspert på Parwani, selv om Khader aldrig har mødt den unge afghanskfø­dte kvinde.

Søren Espersen optrådte i programmet, fordi hans partifaell­e Martin Henriksen sammen med Naser Khader og Venstres Marcus Knuth har sendt en mail rundt til partiernes satspuljeo­rdførere for at skabe tvivl om projektet Exitcirkle­n, som Parwani er leder af. Exitcirkle­n hjaelper kvinder, der har vaeret udsat for religiøs social kontrol.

I mailen bliver Parwani omtalt som en kontrovers­iel muslimsk debattør, der har haft en fortid som medlem af Hizb ut-Tahrir.

har Khaterah Parwani selv for laengst fortalt om offentligt: ’Jeg var dum, jeg var idiot, men min sekulaere far hev mig heldigvis hurtigt ud af miljøet. Siden har jeg netop kaempet mod det patriarkal­ske syn, som både de og min senere voldelige forlovede stod for’, har hun fortalt.

Dagen efter Søren Espersens angreb på hende i ’Vi ses hos Clement’, stod hun på scenen i Bremen Teater i København foran en fuld sal sammen med tre andre modige, unge kvinder og forsvarede den nydanske kvindesag. Det var en meget staerk oplevelse. Jeg var der selv.

styrken og viljen til at stå op for andre unge nydanske kvinder, går naesten over min forstand, når hun dagen før skulle laegge ryg til en helt graenseove­rskridende behandling af en politiker fra det største borgerlige parti i Danmark.

Jeg kan ikke huske, at jeg nogen sinde før har set en dansk politiker på et så åbenlyst manglende grundlag miskredite­re et andet menneske for åben skaerm. Der skete sim- Jeg kan ikke huske, at jeg nogen sinde før har set en dansk politiker på et så åbenlyst manglende grundlag miskredite­re et andet menneske for åben skaerm.

hen et skred i den måde, vi varetager vores demokrati på, den aften hos Clement.

Khader har selv vaeret i flyverskju­l, siden sagen startede med føromtalte mail.

op i et andet Clement-program, ’Debatten’, i løbet af ugen for at diskutere burkaforbu­d. Khader er tilhaenger af forbuddet af hensyn til undertrykt­e kvinder, og fordi der er flere og flere, der baerer klaededrag­ten i det offentlige rum. Hvor ved du det fra, spurgte Clement. Det havde Espersens ekspertkil­de, altså Naser Khader, ikke tal på, men han kan selv se, at der er flere, sagde han.

Senere i ’Debatten’ konfronter­ede Enhedslist­ens

Johanne Schmidt-Nielsen Khader med det hykleriske i at tale om kvindeunde­rtrykkelse, når han samtidig står bag angrebet på Parwani. Khader svarede ikke på kritikken.

Parwani vil ellers gerne møde ham. Og hun har også inviteret Søren Espersen ud i Exitcirkle­n, så han kan se, hvilket arbejde hun gør der.

Jeg tror desvaerre ikke, det kommer til at ske.

ordentligh­ed i dansk politik skred søndag aften, da en folkevalgt for åben skaerm ydmygede en medborger, bare fordi han kunne.

 ??  ??
 ?? FOTO: DR ??
FOTO: DR
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark