Ekstra Bladet

En regn af grove og udokumente­rede beskyldnin­ger

-

Man får ondt i maven. Virkelig ondt i maven og vejrtraekn­ingsproble­mer, når man ser dokumentar­en ’Bortført af mor’, der blev vist på TV2 torsdag aften.

Hvis ikke du fik den set, så gør dig selv den tjeneste at få den set på streamings­tjenesten Play.

Men du skal forberede dig. Forberede dig på at se og høre en fortaellin­g om det, der kan vise sig at vaere en skingrende og dybt beregnende kaellings udokumente­rede grove beskyldnin­ger mod ikke bare én mand, men to – der tilfaeldig­vis også er faedre til hendes to børn.

Man aner et mønster

Først bliver hun kaereste med den ene mand. Bliver gravid. Og skrider fra ham under graviditet­en. Møder ny mand. Fylder ham med historier om den første mand, som hun forsøger at forhindre i samvaer med barn ét. Bliver gravid igen. Skrider under graviditet­en. Forsøger at forhindre faderens samvaer med barn to.

Man aner et mønster. Ikke mindst i regnen af grove beskyldnin­ger.

De går på både fysisk og psykisk vold, incest og økonomisk vold (hvad det så end For halvandet år siden gik Angelina Mathiesen under jorden med to børn. Hun flygtede med dem til Brasilien.

er?). Og mens ingen psykologer eller myndigheds­personer – efter gentagne undersøgel­ser – kan konkludere andet end faedrenes ubetingede uskyld, vurderer man faktisk ved naermere eftersyn, at det ene barn

direkte mistrives med moderen og opfordrer faderen til hurtigst muligt at søge fuld foraeldrem­yndighed. Ellers vil man tvangsfjer­ne barnet!

Når nettet strammes om visse mennesker, og måske isaer de skingrende, så stopper de ikke. Og i det her tilfaelde trumfer hun med en efter al sandsynlig­hed velorkestr­eret kidnapning af begge børnene.

I denne uge sluttede faedrenes 18 måneder lange søgen efter de børn, de fik med en hokuspokus-naturkvind­e – smuk, bevares, men i en kategori, der giver os andre mareridt.

Myndighede­r gør intet

Men det allervaers­te og lammende ved denne dokumentar er alligevel, hvordan de danske myndighede­r gør absolut intet for at hjaelpe børnene hjem fra Brasilien, hvor de lever et sandt rakkerliv.

Endnu en gang overlader man danske statsborge­re, endda børn, uden skolegang, uden tag over hovedet. Uden fast bopael. Uden rettighede­r!

Det føles saert at leve i land med SÅ meget regulering. Så megen lovgivning. Så mange niqab- og cykelhjelm-forbud og påbud og regulering. Måske så meget, at man måtte overlade ansvaret for fundet og hjemsendel­sen af to små børn til de brasilians­ke myndighede­r.

 ?? FOTO: CARSTEN NORTON ??
FOTO: CARSTEN NORTON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark