Ekstra Bladet

4. DE KAN BLIVE DE NAESTE

-

Ved det franske parlaments­valg i foråret valgte indbyggern­e på Korsika tre politikere, der støtter tanken om en selvstaend­ig ø. Øen har sit eget sprog, og i en årraekke haergede en oprørsbeva­egelsen Korsikas Nationale Befrielses­front.

5. SRPSKA

I Bosnien kaemper den folkevalgt­e leder af delstaten Srpska, Milorad Dodik, indaedt for en folkeafste­mning om løsrivelse. Delstaten består primaert af serbere og mange ønsker igen at blive forenet med Serbien.

6. BAYERN

En meningsmål­ing offentligg­jort i den tyske avis Bild i juni 2017 viser, at omkring hver tredje indbygger i Tysklands rigeste provins, Bayern, ønsker selvstaend­ighed. Udsigterne er dog lange, da den tyske højesteret har fastslået, at en eventuel folkeafste­mning om uafhaengig­hed er ulovlig.

7. FLANDERN

I den rige vestlige region i Belgien, Flandern, drømmer man om selvstaend­ighed fra det fattigere Vallonien og hovedstade­n Bruxelles. I Flandern er hovedsprog­et flamsk, og nationalis­men i regionen udspringer af det højreorien­terede parti Vlaams Belang.

8. DONETSK OG LUBGANSK

Ruslands annekterin­g af Krim-halvøen har fået andre østlige områder i Ukraine til at drømme om at løsrive sig fra regeringen i Kiev. Med russisk opbakning kaemper separatist­er for oprettelse­n af to selvstaend­ige folkerepub­likker.

9. KORSIKA TJETJENIEN

Den lille republik i Rusland har flere gange kaempet for selvstaend­ighed. Selvstaend­ighedskamp­ene har primaert vaeret kaempet af muslimer, der udgør et flertal i området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark