Ekstra Bladet

LILLE FEJL TIL MILLIONER

. FORMEL 1 I3 VM-KATASTROFE: Bare 59 euro – cirka 440 kroner. Så lidt koster det taendrør, der tvang Ferraris Sebastian Vettel ud af det japanske grandprix

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN

Sebastian Vettel så i begyndelse­n af saesonen ud til at vaere et godt bud på en Formel 1-verdensmes­ter, men han har ikke vundet et grandprix siden juli i Ungarn.

De seneste tre løb har han haft tekniske problemer, og i weekenden i Japan måtte han udgå med nye tekniske problemer. Denne gang var det et taendrør, der var problemer med, og det piner Ferraris praesident, Sergio Marchionne.

– Når det er en ting, der koster 439 kroner på en bil, der koster flere millioner, der går i stykker og koster os en sejr, så er der meget lidt godt at sige.

Vi har haft for mange problemer de seneste uger, og det må vi tage fat i. Vi må også vaere meget opmaerksom­me på de små detaljer

– At tabe et VM-løb på så dum en detalje på en sag, som man normalt ikke engang taenker på, det er meget frustreren­de, siger Marchionne til Milano Finanza.

Andenplads­en truet

Vettels seneste Ferrari-kontrakt indbringer ham over tre år den imponerend­e sum af 892 millioner kroner – svarende til 5,7 millioner kroner om ugen – og grandprixs­ejre vil blot forbedre hans og teamets økonomi yderligere Vettel og Ferrari havde store problemer i weekenden, hvor tyskeren, der var favorit først på saesonen, måtte udgå på grund af en banal fejl.

via diverse millionbon­usser og forbedrede sponsor-kontrakter.

– Vi har haft for mange problemer de seneste uger, og det må vi tage fat i. Vi må også vaere meget opmaerksom­me på de små detaljer, det gaelder alle komponente­r, som kommer til vores

Formel 1-team, og som siden havner i bilen, siger Marchionne.

– Formentlig er det sådan, at vi har ignoreret det i lang tid, og de seneste uheld har desvaerre påvirket vores team rigtig meget. Det handler om små ting, som får meget store konsekvens­er. Vi kommer

til at analysere det problem og også løse det, fortsaette­r Marchionne, inden han slår fast, at ingenting er tabt endnu.

Skuffende resultater

Med fire løb tilbage kan verdensmes­terskabet dog definitivt afgøres i forbindels­e

med naeste løb i USA, hvor Mercedes’ Lewis Hamilton kan tilbageero­bre den VMtitel, han tabte til Nico Rosberg sidste år.

Vettel er med sine skuffende resultater på det seneste faktisk truet på andenplads­en af finske Valtteri Bottas, der kun er 13 point efter Vettel,

mens Vettel har 59 point op til Hamilton.

I konstruktø­rernes verdensmes­terskab er Ferrari hele 145 point efter Mercedes, mens der kun er 92 point ned til Red Bull.

Naeste løb i amerikansk­e Austin køres søndag 22. oktober.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark