Ekstra Bladet

Danmark er noget saerligt

TAET PÅ LIVERPOOL: Klub-legenderne Robbie Fowler og Steve McManaman har vaeret Danmark for at lancere en øl, som Carlsberg har brygget for at fejre 25 år med Liverpool

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

– Vi er jo vokset op med Carlsberg!

Sådan lyder svaret, naturligvi­s fristes man til at sige, når man spørger de to Liverpool-koryfaeer Steve McManaman og Robbie Fowler om deres foretrukne ølvalg.

I 25 år har den danske ølgigant nemlig sponsorere­t Liverpool – det laengste sponsorat i engelsk fodbold nogen sinde. Det fejrer bryggeriet nu med en speciel Liverpool-øl.

Humlen er sået i jord fra Anfield og har gennem seks måneder fået lov til at vokse til lyden af ’You’ll Never Walk Alone’ i et laboratori­um, hvor videoer af de helt store øjeblikket er blevet afspillet igen og igen.

Logikken bag? Stimulerer man humlen med Liverpoola­tmosfaeren, bliver det til en ’rigtig’ Liverpool-øl.

Steve McManaman har haft en stor karriere i England. I 1999 skiftede han til Real Madrid og blev en del af ’Galacticos’, der løftede Champions League-trofaeet som de første i det nye årtusind efter en smuk McManaman-scoring til 2-0 i finalen mod Valencia.

Men karrieren startede selvfølgel­ig i Liverpool for knaegten, der er født i byen. Siden han slog igennem som 20-årig, har Carlsberg vaeret fast sponsor for Merseyside­klubben, og for ham er de to med årene vokset sammen.

– Det er den laengste sponsoraft­ale i Premier Leagues historie.

– Det startede, da turneringe­n også startede, og jeg var der dengang. Det har altid vaeret synonym med Liverpool, og de har ikke skiftet kurs i alle de år.

En saerlig rolle

Robbie Fowler var kendt som en dødsensfar­lig afslutter for ’The Reds’ i 90’erne, hvilket gav ham kaelenavne­t ’Guden’ blandt de trofaste fans på Anfield. For ham er der ingen tvivl om, at forholdet til Danmark er noget unikt i Liverpool.

– Der er helt sikkert. Og det er ikke kun på grund af øllen, men faktisk går det helt tilbage til Jan Mølby, som var i klubben, før sponsoraft­alen begyndte.

– Jeg ved ikke, om det har noget med hinanden at gøre, men det er klart, at der med Jan Mølby, Carlsberg og Agger er udviklet et saerligt forhold til Danmark.

Om det var Mølby, der fik Carlsberg til at slå øjnene op for Liverpool, kan man kun gisne om, men efter at samarbejde­t begyndte i 1992 har flere danskere som Torben Piechnik, Christian Poulsen og Daniel Agger spillet i klubben.

De to legender er dog ikke i tvivl om, hvem der har gjort det største indtryk.

– Daniel kom til Liverpool, men ikke kun til klubben. Han tog byen til sig, og når du kigger på alle hans tatovering­er, har han ’You’ll Never Walk Alone’, og den slags ser fansene, som forstår, at han var der af de rigtige grunde, forklarer Fowler.

En del af familien

Netop Agger husker han saerligt, fra da han kom tilbage til sin barndomskl­ub i 2006 – samme år som den unge dansker også kom til Liverpool.

– Jeg kom tilbage til Liverpool tre eller fire dage efter, at han kom til klubben, og vi var faktisk meget taette. Selv om jeg havde spillet i klubben før, så var jeg stadig ny, og det fik os til at smelte sammen i den tid. Vi gjorde rigtig mange ting sammen, og det førte os taettere på hinanden.

– Når man snakker med folk i Liverpool, vil de altid fortaelle, at alle elsker at komme tilbage, fordi der hersker en familieste­mning, som Daniel fra første sekund var en del af.

Tilbage til spørgsmåle­t om, hvorvidt Carlsberg er den bedste øl i verden, svarer en grinende McManaman:

– Probably!

Med Jan Mølby, Carlsberg og Agger er der udviklet et saerligt forhold til Danmark Daniel kom til Liverpool, men ikke kun til klubben. Han tog byen til sig

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Knytter bånd
Der var højt humør hos de to Liverpool-drenge Steve McManaman (tv.) og Robbie Fowler, da Ekstra Bladet mødte dem på Carlsberg i anledninge­n af lanceringe­n af en helt ny jubilaeums-øl, der er endnu et tegn på klubbens taette bånd til netop...
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Knytter bånd Der var højt humør hos de to Liverpool-drenge Steve McManaman (tv.) og Robbie Fowler, da Ekstra Bladet mødte dem på Carlsberg i anledninge­n af lanceringe­n af en helt ny jubilaeums-øl, der er endnu et tegn på klubbens taette bånd til netop...
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? McManaman og Fowler fejrer endnu en scoring for det traditions­rige engelske storhold.
FOTO: ALL OVER PRESS McManaman og Fowler fejrer endnu en scoring for det traditions­rige engelske storhold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark