Ekstra Bladet

Klassekamp STØRRE BLIVER DET IKKE

- LIVERPOOL MOD MANCHESTER UNITED. DER ER MANGE TING, SIDSTE EFTERÅR STILLEDE JEG TROR, AT STEMNINGEN PÅ ANFIELD FOR FANSENE KAN

Manchester United-stjernen Paul Pogba i naerkamp med Liverpools Dejan Lovren i opgøret mellem de to storklubbe­r på Anfield 17. oktober sidste år. Liverpool var favorit i kampen, der endte 0-0. I år er det Mourinhos tropper, der rider på en bølge af succes.

Det er stadig det største opgør i engelsk fodbold. Sådan har det vaeret i mange år – også i de saesoner, hvor det ene eller begge storklubbe­r ikke har vaeret at finde i den absolutte top.

I år har Manchester United fået en fremragend­e start på saesonen, og José Mourinhos tropper drømmer om igen at løfte pokalen – for første gang siden afskeden med Sir Alex Ferguson i 2013.

der er gået rigtigt for Manchester United indtil nu i saesonen. Jeg har berørt det tidligere, men Romelu Lukaku har vaeret flyvende i kampe mod en stribe af de såkaldt svagere modstander­e i Premier League.

Han blev beskyldt for ikke at levere mod de bedste, da han var i Everton, men det omdømme som en ’flat track bully’ kan han begynde at gøre noget ved i dag.

For selv om Liverpool ikke har fået den start, som Jürgen Klopp havde håbet. Og selv om Liverpool døjer med skadesprob­lemer på flere fronter, så ligner det på forhånd saesonens hidtil største test for Lukaku og Manchester United.

Manchester United defensivt op på Anfield for primaert at bremse et Liverpool-mandskab, der på det tidspunkt blev talt om som seriøse bejlere til Premier League-titlen.

Man blev kritiseret voldsomt bagefter, men det lykkedes José Mourinho at neutralise­re Liverpoolo­ffensiven og snuppe et 0-0-resultat. I år er det forventede styrkeforh­old på forhånd et helt andet. Men man kan sagtens forestille sig, at Mourinho går med de praecis samme taktiske overvejels­er med hensyn til at stoppe Coutinho, Firmino, Sturridge og Salah.

I år har portugiser­en bare en mere potent offensiv at saette sin lid til. Det er naturligvi­s ikke kun Romelu Lukaku, der har vaeret i god form.

Omgivelser­ne har haft nemt ved at kritisere Liverpools defensiv – med rette. Men der har altså også vaeret kampe, hvor det har vaeret offensiven, der ikke har leveret.

landsholds­pausen har passet Jürgen Klopp rigtig godt. Man har selvfølgel­ig vaeret uden en stribe spillere på grund af landsholds­fodbold, men pausen har givet en mulighed for at få skabt noget ro omkring holdet.

Og han kan godt lide at arbejde med sine spillere på traeningsb­anen. Jeg vil tro, at Liverpool har brugt tiden på traeningsb­anen til at finde tilbage til de ting, der tidligere har bragt succes.

Her taenker jeg isaer på prespillet, evnen til at skubbe modstander­ne hen i de områder, hvor man kan snuppe bolden og starte omstilling­er.

Og så må man formode, at der er brugt tid på at genfinde tilliden til den defensive organisati­on.

vil – som altid i de her opgør – vaere elektrisk. Der er en helt unik atmosfaere til de kampe. Jeg kan huske min første kamp mod Manchester United – på Old Trafford i 1984.

Jeg havde aldrig tidligere oplevet så ond en stemning fra tribunerne, så det glemmer man ikke. Det påvirker spillerne, uden tvivl. Det kan godt vaere, at spillerne er profession­elle og er venner og bekendte på kryds og tvaers af klubholden­e.

Men når de går på banen mod hinanden i eftermidda­g, er ingen af dem i tvivl om kampens betydning.

For de to klubbers fans kan betydninge­n ikke undervurde­res. Det er en kliché, men det er altså meget mere end tre point

betydninge­n ikke undervurde­res. Det er en kliché, men det er altså meget mere end tre point. I sidste ende handler det i ekstrem grad om, at man holder hovedet koldt. Så hvis tingene eksplodere­r på et øjeblik – og det er der massevis af eksempler på, at det har gjort i kampe mellem Liverpool og Manchester United – så er det modstander­ne, der mister og fokus og koncentrat­ion. Og grebet om kampen.

Se Premier League-kampen mellem Liverpool og Manchester United i dag klokken 13.30 på 3+

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark