Ekstra Bladet

KNOCKOUTET AF DØDSFALD

- MADS G. LADEKARL

Som en lille dreng, der kigger spaendt på de indpakkede julegaver under juletraeet, sad Patrick Nielsen i slutningen af 2016 og havde store forventnin­ger.

Han vidste ikke, hvad der ventede. Men han vidste, at pakken var 2017 og kunne kun indeholde noget godt.

I januar ventede hans første kamp i over et år. En kamp, der skulle sende den danske bokser et skridt naermere stjernerne og eliten.

2017 begyndte også godt. For første gang blev den dengang 25-årige bokser far til en lille søn, Oscar, som er opkaldt efter hans store idol Oscar De La Hoya. Men herefter gik det galt.

Først mistede han sin bedste ven og ’storebror’, Jørgen Lund, der blev skudt og draebt i et sommerhus ved Veddinge Bakker. Herefter døde hans oldemor, som stod ham meget naer. Derfor ramte 2017 ham som et nyreslag i første runde af en boksekamp.

– 2017 skulle have vaeret mit år, men det blev det helt klart ikke. Der kunne ikke ske flere ting for mig, som kunne traekke mig laengere ned, fortaeller Patrick Nielsen.

Indstillin­gen betyder alt

Ekstra Bladet møder den danske bokser i et traeningsc­enter i Valby, hvor hans traener, slaeng og sparringsp­artner er mødt op. Der er ikke mange dage til, at den nu 26-årige mand fra Albertslun­d skal i ringen for første gang siden januar.

De ekstra kilo, der havde sneget sig på kroppen, er vaek. Det fravaerend­e blik har igen fået fokus, og når slagene hagler ned over Patrick Nielsens sparringsp­artner, lyder det som Englands belejring af København i starten af 1800-tallet.

Men det har taget lang tid for ham at nå dertil, hvor han er nu.

– Jeg taenker stadig en gang imellem på at ringe til dem, men det hjaelper ikke noget. Man bliver bare nødt til at taenke på, at de er et bedre sted nu. Og det har styrket mig. Det har givet mig nogle point på den voksne konto at opleve det, siger han.

Og netop det mentale overskud er essentielt, når det kommer til boksning. Ifølge hovedperso­nen selv betyder mentalitet­en 70 procent.

– Hvis hovedet er med, så er resten som regel også, konstatere­r han.

På trods af at det blev til en sejr over colombiane­ren Beibi Berrocal i januar, boksede danskeren en dårlig kamp.

– Kampen i Struer gik godt, indtil mit hoved ikke var med, konstatere­r han.

Ikke blandt de bedste

Mellem boksebolde og håndvaegte trisser en fotograf rundt om ringen, mens slagene fra ringen trommer en taktfuld rytme i lokalet.

På lørdag venter englaender­en John Ryder, når Patrick Nielsen tager til London for at bokse.

Det sker i anledning af, at MTG’s direktør, Peter Nørrelund, har arrangeret World Boxing Super Series. En turnering, hvor otte af verdens bedste boksere i supermelle­mvaegtskla­ssen møder hinanden.

Danskeren er ikke blandt disse otte, men han er udtaget som ’udskifter’, hvis Jamie Cox eller George Groves traekker sig.

Patrick Nielsen understreg­er, at han aldrig har vaeret i bedre fysisk eller mental form. Og på trods af at han i øjeblikket faktisk er nummer et på verdensran­glisten og dermed burde vaere selvskreve­t blandt de otte bedste, er han ikke skuffet.

Det hele spiller bare. Jeg er hurtigere og snu

– Det er en mulighed for mig at vise, at jeg skulle have vaeret med i den turnering. Havde jeg bokset en fantastisk kamp sidst, var jeg nok med, men jeg boksede som lort – så man ligger, som man har redt, erkender den danske bokser

Klar til mere

Der kunne ikke ske flere ting for mig, som kunne traekke mig laengere ned Havde jeg bokset en fantastisk kamp sidst, var jeg nok med, men jeg boksede som lort

I første omgang får den 26årige dansker mulighed for at vise, hvad han kan i Wembley Arena, hvor der på laegterne vil sidde 12.500 tilskuere og holde med hjemmebane­favoritten John Ryder.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Et hårdt år – Man bliver bare nødt til at taenke på, at de er et bedre sted nu, konstatere­r den danske bokser Patrick Nielsen, der i løbet af kort tid har mistet både sin bedste ven og sin oldemor.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Et hårdt år – Man bliver bare nødt til at taenke på, at de er et bedre sted nu, konstatere­r den danske bokser Patrick Nielsen, der i løbet af kort tid har mistet både sin bedste ven og sin oldemor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark