Ekstra Bladet

SAELGER NAVNET FOR MESSIS SKYLD

FC Barcelona er langt i forhandlin­gerne om at saelge stadionnav­net, for der skal penge ind, hvis Messi skal blive i klubben

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN

Siden 1957 har Barcelonas hjemmebane heddet Camp Nou, men nu kan det snart vaere slut.

I hvert fald fortaeller den catalanske sportsavis Sport, at FC Barcelona er ved at faerdiggør­e forhandlin­ger med globale virksomhed­er, der vil vaere navnespons­or for Barcelonas hjemmebane i de kommende år.

Og navneskift­et kan komme allerede inden, der i 2019 starter en udbygning af Camp Nou, for flere af de interesser­ede firmaer ønsker at vaere navnespons­or allerede Superstjer­nen Lionel Messi er en dyr herre. FC Barcelona har angiveligt tilbudt ham en sign-on-bonus på gigantiske 670 millioner bare for at underskriv­e en ny kontrakt.

Manchester City har budt et kaempe beløb på 3,1 mia. kroner for Messi

i 2018/2019-saesonen. Muligvis vil stadion det første år så komme til at hedde Camp Nou med et sponsornav­n som efternavn.

Uanset hvad er det nemlig i første halvår af 2018, at beslutning­en om sponsornav­n skal tages på en ekstraordi­naer generalfor­samling.

Og det forventes, at salget af stadionnav­net kan indbringe et engangsbel­øb på endnu mere end de omkring 1,5 milliarder kroner, der i første omgang blev snakket om.

Penge, der selvfølgel­ig lander godt, når man er ved at udbygge stadion, men også penge der vil hjaelpe godt i kampen for at forlaenge kontrakten med Lionel Messi.

Ifølge Daily Mail så er den primaere årsag til, at Barcelona er klar til droppe det 60 år gamle stadionnav­n, at man så håber at have råd til at beholde Messi. De vil kort sagt saelge navnet for Messis skyld.

Går uden om reglerne

Tilbage i juli fik fodboldver­denen godt nok at vide, at Lionel Messi havde forlaenget med Barcelona til 2021, men denne aftale er aldrig blevet offentligg­jort som en kendsgerni­ng, og det her klubben også erkendt.

– Vi har haft et problem med kalenderen. Han skulle giftes, så skulle han til Japan, og så var vi på traeningst­ur. Da han kom tilbage, der havde vi Super Cup'en, ligastarte­n og rejsen til Monaco, har Barcelonap­raesident Josep Bartomeu sagt. I mellemtide­n har spanske avis meldt, at Manchester City har budt et kaempe beløb på 3,1 milliarder kroner på Messi.

Barcelonas modsvar skulle så vaere at give Messi en sign-on-bonus på gigantiske 670 millioner kroner den dag, hvor han skriver under på sin nye Barcelona-kontrakt.

Det skulle vaere den største sign-on-bonus nogensinde i internatio­nal fodbold. Dertil skulle komme en ugeløb på 3,88 millioner kroner.

Ved at forsøde Messis liv med en decideret bonus, slipper man uden om regler, hvor lønningern­e ikke må overstige en saerlig procentdel af omsaetning­en. Avisen spekulerer i, at Messi meget vel kan skrive under på en ny Barcelona-kontrakt i november, når der er landskamps­pause.

Her skal Argentina med 3-1-sejren mod Ecuador i onsdags ikke spille vigtige VM-kampe, og derfor skulle der vaere bedre tid til kontraktfo­rlaengelse.

Messis nuvaerende kontrakt med Barcelona udløber i sommeren 2018, og det betyder, at han allerede fra 1. januar –altså om lidt mere end to måneder – vil kunne forhandle frit med andre klubber.

 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ/AP ?? Der er rift om stjernen
FOTO: MANU FERNANDEZ/AP Der er rift om stjernen
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark