Ekstra Bladet

Barcelona til Madrid midt i løsrivelse­s-kaos

-

FC Barcelona skal i aften på besøg i den spanske hovedstad, Madrid, midt under dramaet om Catalonien­s løsrivelse fra Spanien.

Barcelona-anfører Andrés Iniesta og holdkammer­aterne gaester Atlético Madrid efter nogle dramatiske dage med spaendinge­r mellem Catalonien og Spaniens centralreg­ering. 1. oktober stemte 90 procent for catalansk løsrivelse fra Spanien i et omstridt valg, der på forhånd var erklaeret ulovligt af den spanske forfatning­sdomstol.

Spansk politi slog efterfølge­nde hårdt ned på catalanske demonstran­ter, og 844 blev meldt såret.

Samme aften måtte fodboldspi­llerne fra FC Barcelona af sikkerheds­maessige årsager spille for tomme tribuner i en 3-0-sejr over Las Palmas på hjemmebane­n Camp Nou.

– Det er noget af det vaerste, jeg har oplevet.

– Det var lidt surrealist­isk, siger Andrés Iniesta til radiostati­onen Catalunya Radio om haendelser­ne 1. oktober.

Efter kampen fortalte Barcelonas forsvarer Gerard Piqué, der er kendt for at støtte Catalonien­s ret til uafhaengig­hed, i et følelsesla­det interview, at han var parat til at traekke sig fra Spaniens landshold.

Ingen opbakning

Piqué er dog fortsat en del af landsholde­t, og i sidste uge var han saerdeles upopulaer blandt spanske fans, da Spaniens landshold slog Albanien i Alicante.

Andrés Iniesta håber på en løsning, så der kan komme ro på.

– Det har nået et punkt, hvor det ikke er godt for nogen. Lederne bliver nødt til at finde en løsning, siger Andrés Iniesta til Catalunya Radio.

Spillerne fra Barcelona får ikke megen støtte på udebaneafs­nittet i aften på Atlético Madrids nye hjemmebane med plads til 68.000 tilskuere. Blot 250 billetter er sat til salg til Barcelonaf­ans.

Barcelona topper den spanske liga med 21 point efter syv spillerund­er. Atlético Madrid har 15 point.

Atlético Madrid mod FC Barcelona klokken 20.45 på Eurosport 2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark