Ekstra Bladet

LUGTER AF NØDLØSNING

- SÅ RULLER BOLDEN IGEN JEG ER DOG MEST CV, DET ER SATEME IKKE ET DET ER ALENE NÅR JEG SKULER DER SKAL IKKE

i Superligae­n efter en landskamps­pause, hvor der er sket lidt af hvert i den hjemlige andedam – for nu at sige det mildt.

AGF startede showet med at fyre Glen Riddershol­m for så at hente David Nielsen hos ligarivale­rne Lyngby. Siden smed Ólafur Kristjánss­on håndklaede­t i ringen i Randers, og Michael Gravgaard greb hurtigt knoglen og ringede til sit tidligere bekendtska­b fra Hamburger SV, Ricardo Moniz.

Det bliver spaendende at se, hvordan de nye cheftraene­re i Østjylland løser de to vidt forskellig­e opgaver, de står over for. Heldigvis får vi allerede syn for sagen, når Randers og AGF krydser klinger 5. november.

Inden da har begge mandskaber haft et svaert program, hvor Randers ud over weekendens dyst mod FC Nordsjaell­and skal op mod AaB og Brøndby, mens AGF har Lyngby, FCK og FCN. Der kan med andre ord vaere maksimalt pres på begge nye traenere, når det går løs i Randers 5. november!

bekymret for projektet i Randers, og jeg tillader mig at skrive bekymret, fordi jeg selv havde nogle gode år i klubben og stadig holder meget af Randers FC.

Det gør mig derfor urolig, at man vaelger at ansaette en mand som Ricardo Moniz, der selv erkender, at han ikke kender meget til hverken Superligae­n, dansk klubfodbol­d eller Randers FC.

Når man ser på hollaender­ens cv, så virker det sgu til, han siger ja tak til hver evig eneste mulighed, som byder sig på jobfronten.

Moniz har stået i spidsen for fem klubber de seneste fem år – og der er ikke tale om storklubbe­r, hvis nogen skulle vaere i tvivl.

der får mig til at klappe i haenderne og tro på, at fremtiden er sikret i Randers FC. Selvfølgel­ig springer det i øjnene, at Moniz vandt ’The Double’ med RB Salzburg i 2011/2012-saesonen, men det er altså ikke et svendestyk­ke a la Ranieri i Leicester, når man vinder det østrigske mesterskab og pokaltitle­n med storfavori­tten!

I øvrigt blev Moniz fyret kort tid efter på grund af interne stridighed­er i klubben … Michael Gravgaard satser alt på, at hollaender­en Ricardo Moniz er den rette til at føre Randers FC vaek fra bunden af Superligae­n – men det er yderst tvivlsomt, fastslår Stig Tøfting.

Det gør mig urolig, at man vaelger at ansaette en mand som Ricardo Moniz, der erkender, at han ikke kender meget til hverken Superligae­n, dansk klubfodbol­d eller Randers FC

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke har et indgående kendskab til Ricardo Moniz, men set udefra så blinker advarselsl­amperne allerede, og Randers har da også sikret sig en kattelem ud af aftalen ved kun at skrive kontrakt frem til sommer.

Derfor lugter Moniz langt vaek af en nødløsning, og det er såmaend fair nok, for Randers er i en nødsituati­on på sidsteplad­sen i Superligae­n, og det kan da godt vaere, at den gejst og energi, som hollaender­en bringer til Kronjyllan­d, er lige netop den medicin, som Randers har brug for.

Michael Gravgaard må i hvert fald have set nogle ting, som, han er sikker på kan hjaelpe klubben ud af suppedasen.

Michael Gravgaards beslutning at ansaette en outsider som Ricardo Moniz, og Randers-direktøren blev reddet på målstregen for kommentare­n: ’Bestyrelse­n er i hvert fald nødt til at sparke mig ud, før man sparker Olafur.’ Det løste Olafur ved selv at erkende, han ikke havde løsningen på klubbens problemer.

Hvis heller ikke Moniz har redskabern­e i sin vaerktøjsk­asse til at redde Randers, så har Gravgaard igen igen placeret sin røv i klaskehøjd­e. Og hvis Moniz-projektet fejler, kan det vaere, der denne gang bliver klasket så hårdt, at direktøren falder ned fra magtens top …

lidt laengere mod syd, så er jeg langt mere tryg ved situatione­n i Aarhus. AGF er jo ikke i krise i tabellen, og David Nielsen har overtaget et hold, der er fem point fra fjerdeplad­sen.

Derudover tyder meget jo på, at AGF og David Nielsen har vaeret i dialog gennem laengere tid, så parterne må kende alt til hinanden. AGF’s store problem under Glen Riddershol­m har vaeret den manglende stabilitet, for nok har man slået FC Nordsjaell­and og Brøndby, men samtidig har man tabt til raekkens nummer 11, 12 og 14. Laeg dertil, at udviklinge­n og udtrykket i holdet ikke har vaeret tydelig nok.

herske tvivl om, at jeg godt kan lide Glen Riddershol­m som både traener og menneske, men han har sgu nok sat den samme plade på lidt for mange gange efter kampene. I David Nielsen får aarhusiane­rne i hvert fald en mand, der siger tingene lige praecis, som de er. No bullshit!

Jeg tror på, at AGF er på sikker grund med sin nye cheftraene­r ved roret, for selv om David Nielsen og Lyngby har haft det svaert denne saeson, så har David Nielsen trods alt bevist, at han kan få meget ud af lidt – og det er meget mere, end man kan sige om den nye kollega i Randers …

 ?? FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE ?? Usikkert
FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE Usikkert
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark