Ekstra Bladet

Jeg bliver nok aldrig den samme som før. Jeg er blevet skeptisk over for andre mennesker, og ser jeg det mindste, der kan minde mig om hans opførsel, så er jeg vaek. Jeg er blevet mistroisk

-

WEEKENDEN BLEV

til hverdag, men Peter blev haengende. På trods af diverse paene hentydning­er havde han ingen planer om at tage hjem igen. Og kort efter var han officielt flyttet ind.

– Jeg kan jo se på hans adfaerd nu, at det er hans mønster. Løsningen på et boligprobl­em er at finde en kvinde og flytte ind hos hende. Så skifter han type, efter hvad hun godt kan lide, så han kan få gaflet hende. Samme metode bruger han, når han skifter job – og det gør han tit, siger Nina, der har laest masser af bøger og artikler om psykopater og vaeret til diverse foredrag. Det gik derfor efterhånde­n op for hende, at hun var gift med en af slagsen.

– Det hele passede jo på ham. Det var, som

DEN LYSERØDE SKY

blev hurtigt grå og siden sort. Peter havde en evne til at skabe problemer og drama derhjemme konstant.

– Jeg blev manipulere­t til en masse ting, og jeg begyndte at skaelde mine børn mere ud. Senere fandt jeg ud af, at det var ham, der med fuldt overlaeg bragte dem i fedtefadet. Min aeldste datter fortalte mig engang, at han sørgede for at få hende til at gøre noget, som jeg skaeldte hende ud over. Imens stod han bag mig og lavede grimasser og grinede ad hende, fortaeller Nina.

HVERDAGEN BLEV

praeget af dårlig stemning, og hele familien blev mere og mere påvirket.

– Isaer mine store børn, men også vores faelles børn var tit i dårligt humør. Og jeg kunne komme glad hjem fra job, men i samme øjeblik, jeg kom ind ad døren, kunne jeg fornemme hans dårlige humør. Så var resten af dagen ødelagt. Han er paranoid og bryder sig ikke om nogen eller noget. Han kaldte konsekvent andre mennesker for daemoner og deres børn for rotteyngel. Han forsøgte engang at køre min datters lille hund over med barnevogne­n, fordi den ikke gjorde, som han sagde, fortaeller hun.

DEN PSYKISKE TERROR

af både børnene og Nina gjorde efterhånde­n hverdagen til et helvede. Alligevel tog det hende fem år at tage sig sammen til at blive skilt. Den systematis­ke manipulati­on og nedbrydnin­g af hendes selvvaerd gjorde hende passiv og uden overskud til den konflikt, det helt sikkert ville medføre.

– Jeg var først ked af det, så var jeg vred og frustreret. Og til sidst havde jeg pakket mig selv ned følelsesma­essigt og maerkede ingenting. Men da jeg kunne se, hvordan vores yngste på dengang fire år begyndte at mistrives, blev det nok. Han var altid sur og vred, og hvis jeg sagde, at han var en dejlig og elsket lille dreng, troede han ikke på mig.

NINA TOG EN

beslutning om at smide Peter ud. Han blev stiktosset og forsøgte at få hende til at tage ham tilbage, men hendes beslutning var taget.

Han mødte meget hurtigt mine børn, for det hele virkede så rigtigt og fantastisk. Han sagde og gjorde alle de rigtige ting. Han satte sig og spillede med børnene – det er til gengaeld den eneste gang nogen sinde, han har gjort det

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark