Ekstra Bladet

Jeg blev manipulere­t til en masse ting, og jeg begyndte at skaelde mine børn mere ud. Senere fandt jeg ud af, at det var ham, der med fuldt overlaeg bragte dem i fedtefadet

- MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK

– Da han kunne maerke på mig, at der ikke var noget at komme efter, gav han op. 14 dage efter havde han fundet en ny kaereste, fortaeller hun.

SELV OM DET

var Nina, der smed Peter ud, og hun var mere end afklaret med det, har det lange aegteskab haft store konsekvens­er. Det har sat mange spor i både hende og børnene.

– Når jeg har kontakt med ham, får jeg det fysisk dårligt. Jeg kan få kvalme, hjertebank­en, koldsved og blive nervøs. Det er vel et angstanfal­d, jeg får, når jeg har kontakt med ham, fortaeller hun.

Til at starte med lavede de selv en aftale om, at Peter skulle have drengene hver anden weekend. Det gik fint, indtil den aeldste en aften fortalte Nina, hvordan Peter råbte og skaeldte ud i timevis på den yngste på fem år. Det startede en konflikt, og sagen endte i Statsforva­ltningen.

– Det var en hård tid, selv om jeg fik hjaelp af både børneforva­ltningen og isaer Grevinde Danner. Det var en kaempe hjaelp, for jeg vidste, at jeg skulle vaere fejlfri og have styr på det hele. Hvis der var noget som helst, jeg ikke havde styr på, eller som jeg havde gjort forkert, så havde han brugt det mod mig, siger hun.

NINA HAR TRODS

de mange konflikter og det store ubehag ved at have kontakt med Peter valgt aldrig at gå ind i konflikter­ne med ham. Og efter at have laest og laert en masse om psykopater og deres adfaerd er hun blevet rigtig god til at gennemskue ham.

– Jeg ved naesten altid, hvad han vil opnå, og hvorfor han f.eks. tilbyder mig at have børnene på nogle af hans dage. Så er det, fordi han selv skal noget andet. Men jeg går ikke ind i konflikten, og jeg synes, at jeg har vundet. For jeg vil jo helst have mine børn hele tiden, siger hun.

Og hun ser det lyse i mørket. Hun naevner flere gange, at det store pres på både hendes børn fra et tidligere aegteskab og hendes børn med Peter har givet børnene et meget naert forhold.

– Min aeldste datter kan indimellem stikke til mig om, hvorfor jeg lod de ting ske. De to store betalte en høj pris. Jeg kan ikke svare på det. Men de har vaeret der hele vejen for både mig og deres små søskende. De har forskellig­e faedre, men de er ikke bare halvsøsken­de – de er helsøskend­e.

 ??  ?? Nina var fem år om at smide sin psykopatis­ke mand ud, og det har kostet hende dyrt at vaere gift og få børn med ham.
Nina var fem år om at smide sin psykopatis­ke mand ud, og det har kostet hende dyrt at vaere gift og få børn med ham.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark