Ekstra Bladet

Kan smuldre mellem fingrene

-

Det er formentlig ting af jern, som er forsvundet fra den røvede gravhøj i Nordjyllan­d, og derfor er der reel risiko for, at det går tabt. Sådan lyder det fra Sidsel Wåhlin, museumsins­pektør, Vendsyssel Historiske Museum. kan sølv ende som en lyserød pasta, hvis man ikke passer på, siger Sidsel Wåhlin.

Der er gravet et hul, som er tre meter langt, halvanden meter bred og halvanden meter dybt. Derfor har Sidsel Wåhlin svaert ved at tro, at røveriet er begået af én person:

Saelges på sort marked

– Vi ved ikke praecis, hvornår det er sket. Da jeg bliver tilkaldt, har det stået åbent et stykke tid. Det er, da ejeren pløjer, at det bliver opdaget. Men jeg vil vove den påstand, at det ikke er én mands vaerk. Du skal også have udstyr til at få tingene vaek. Og så er der tale om et ret stort hold, siger hun.

Skulle genstanden­e overleve, er der formentlig et marked for at saelge dem, konstatere­r hun.

Der er ting, som pludselig bliver handlet

– Vaerdien ligger i genstanden­e og ikke i metalvaerd­ien. Vi ser på europaeisk plan, at der bliver handlet genstande af den slags. Men der bliver jo holdt skarpt øje med, om der skulle dukke ting op. Og det kan også vaere, at det er nogen, som har rekvireret til privat samling. Det ser man også fra krigen i Syrien, at der er ting, som pludselig bliver handlet, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark