Ekstra Bladet

Udtaler sig gerne

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk Laes også lederen på bagsiden

Igen og igen og igen har justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) blaest til kamp for at få smidt kriminelle udlaending­e ud af Danmark.

Men indtil nu er der ikke sket det store.

Faktisk har den konservati­ve leder ved mindst 18 uafhaengig­e lejlighede­r insisteret på, at der skal gøres noget ved muligheden for at smide kriminelle udlaending­e ud af landet.

Og Papes udmeldinge­r er Søren Pape har ved mindst 18 uafhaengig­e lejlighede­r insisteret på, at der skal gøres noget ved muligheden for at smide kriminelle udlaending­e ud af landet. faldet både før og efter, han sidste år tiltrådte som justitsmin­ister med ansvar for området i VLAK-regeringen. Alene de sidste 11 måneder siden regeringsu­dvidelsen

er det blevet til ti meldinger fra den konservati­ve leder.

Ekstra Bladet har talt de udmeldinge­r sammen, der er faldet ved uafhaengig­e lejlighede­r.

Citater og laeserbrev­e om samme sag, der er faldet samtidig, er talt med som én udmelding.

Nu sker der noget

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Søren Pape til alle de gange, han har udtalt sig om udvisning

af kriminelle udlaending­e. Det har ikke vaeret muligt.

Justitsmin­isteren forventer dog, at en udvisnings­arbejdsgru­ppe, der også har deltagelse af Inger Støjberg, inden for de naeste dage vil melde nye tiltag ud, der skal gøre det lettere at smide kriminelle udlaending­e ud.

– Et af de emner, som arbejdsgru­ppen undersøger, er, om der er mulighed for yderligere stramninge­r i forhold til, hvordan de danske domstole fortolker praksis fra menneskere­tsdomstole­n.

Her er det Justitsmin­isteriets vurdering, at der er plads til stramninge­r – og det noterer jeg mig også, at Institut for Menneskere­ttigheder har påpeget.

– Jeg forventer, at regeringen inden for kort tid kan offentligg­øre resultater­ne af udvisnings­arbejdsgru­ppens arbejde, lyder det fra Søren Pape i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Det er Justitsmin­isteriets vurdering, at der er plads til stramninge­r

 ?? FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD ??
FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark