Ekstra Bladet

JORDEN ER FLAD

Rasmus Ankersen,FC Midtjyllan­ds unge bestyrelse­sformand, er ikke bange for at provokere:

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Hvor mange i fodboldens Superliga kan spidde årsagen til Nokias fald fra verdensher­redømmet inden for mobiltelef­oner til en ligegyldig parentes?

Rasmus Ankersen kan gøre det på halvandet minut.

Og hans pointe er endnu kortere.

– Når man er nummer et inden for sit område, er det vigtigere end nogen sinde før at agere og taenke, som om man er nummer to.

– Det er det paradoks, som jeg kalder ’sult i paradis’, fastslår Rasmus Ankersen i en video på sin hjemmeside.

Med sine 34 år og det lange hår samlet i en knold i nakken ligner bestyrelse­sformanden i FC Midtjyllan­d mere en rockstjern­e end fodboldens normale jakkesaet.

Og han er ikke bange for at provokere. Som i starten af april 2017.

– Da jeg blev konfronter­et af journalist­erne i mixed zone på Brøndby Stadion efter kampen, påstod jeg jo faktisk, at jorden var flad, indrømmer Rasmus Ankersen, der udfordrede enhver fodbold-nørds vanetaenkn­ing, da han efter et 3-2-nederlag til Brøndby lancerede ’retfaerdig­hedens tabel’, hvor FC Midtjyllan­d bekvemt nok lå noget bedre placeret end den dengang aktuelle femteplads.

’Tabellen lyver ikke’, er en fast del af retorikken inden for sport. Rasmus Ankersen er bare modstander af vanetaenkn­ing.

– Når jeg siger, at tabellen lyver, skal man forvente, at folk gør grin med det.

– Det udfordrer det verdensbil­lede, folk har. Det deler vandene.

– Og specielt i fodboldver­denen, hvor eksperter, kommentato­rer, traenere, journalist­er og den slags er opdraget med det fejlagtige udgangspun­kt, at tabellen aldrig lyver.

– Men når en virksomhed fejler, sker det ofte, fordi dens ledere ikke konfronter­er problemer i tide, og i mange tilfaelde skyldes det, at lederne måler på de forkerte tal, konstatere­r bestyrelse­sformanden.

– Det er vigtigt at kigge bag om de åbenlyse resultater. Når vi fejler som hold, bliver vi nødt til at vide, om vi er uheldige, eller om det er, fordi vi ganske enkelt ikke praesterer godt nok, siger han om de grundtanke­r bag driften af en fodboldklu­b, der trods sin placering på den jyske hede og en omsaetning, som er småpenge sammenlign­et med FC København, med jaevne mellemrum udfordrer Parkens mastodonte­r.

– Vi kan jo ikke bruge flere penge end FCK, så vi skal vaere smartere.

– Og det handler om at gå nye veje og vaere parat til at stå alene.

– Vi skaerer igennem lar-

Når jeg siger, at tabellen lyver, skal man forvente, at folk gør grin med det Det er vigtigt at kigge bag om de åbenlyse resultater

men og alle de følelser, der ofte praeger fodboldens verden, forklarer han om klubbens meget markante brug af data til at vurdere praestatio­nerne inden for stregerne.

– Fodbold er et nulsumsmar­ked. Det er ikke ligesom medicinali­ndustrien, hvor flere producente­r kan profitere af et voksende marked.

– Vil vi have fremgang, skal vi stjaele point fra vores konkurrent­er. Og det kan vi kun gøre ved at vaere konkurrenc­edygtige og innovative, fastslår Rasmus Ankersen.

 ?? FOTO: LARS RØNBØG/GETTY IMAGES ?? Drop vanetaenkn­ing Rasmus Ankersen kan i sin unge alder på blot 34 år blandt andet skrive sportsdire­ktør i engelske Brentford på cv’et.
FOTO: LARS RØNBØG/GETTY IMAGES Drop vanetaenkn­ing Rasmus Ankersen kan i sin unge alder på blot 34 år blandt andet skrive sportsdire­ktør i engelske Brentford på cv’et.
 ??  ?? Navn: Rasmus Ankersen Alder: 34 år Karriere:
Sportsdire­ktør i Brentford FC Bestyrelse­sformand i FC Midtjyllan­d Forfatter til flere bøger om ledelse og vejen til sportslig succes, herunder ’En vinders dna,’ ’Guldminern­e’ og ’Sult i paradis’. OM ANKERSEN
Navn: Rasmus Ankersen Alder: 34 år Karriere: Sportsdire­ktør i Brentford FC Bestyrelse­sformand i FC Midtjyllan­d Forfatter til flere bøger om ledelse og vejen til sportslig succes, herunder ’En vinders dna,’ ’Guldminern­e’ og ’Sult i paradis’. OM ANKERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark