Ekstra Bladet

Fremgang eller fiasko

-

Rasmus Ankersen mener, at fremgang eller fiasko ofte tilskrives de forkerte årsager. Det gaelder i både erhvervsli­vet, politik – og naturligvi­s sportens verden.

Og hans tanker bliver bakket op af den seneste tids dramaer i fodboldens verden, hvor AGF fyrede cheftraene­r Glen Riddershol­m, og Randers FC overvejede at fyre sin traener, men Olafur Kristjanss­on valgte at stoppe selv.

Det står i skarp kontrast til FCM’s fastholdel­se af sin traener, Jess Thorup, der ellers var under skarp kritik gennem sidste saeson.

– Ofte bliver et traenerski­fte baseret på følelser frem for nøgtern analyse. Det betyder desvaerre tit, at klubber kommer til at drive forandring, når det ville give mening at holde fast, og de kommer til at holde fast, når det er tid til at drive forandring, mener Ankersen.

– I USA får praesident­en for stor en del af skylden, når det går dårligt med økonomien, og for stor en del af aeren for det, der går godt, mener han og overfører den konklusion til sin egen klub:

– Sådan er det også i fodbold. Traenerne får typisk for meget kredit, når holdet har gode resultater – og for meget kritik, når resultater­ne er dårlige.

– I Danmark er organisati­ons-modellen mindre hierarkisk, og det betyder meget for vores evne til at taenke selvstaend­igt og tage beslutning­er, siger Rasmus Ankersen.

– Jeg er selv søn af to folkeskole­laerere, og var jeg vokset op i England, havde det stort set vaeret umuligt for mig at opnå den stilling, jeg har i dag. I Danmark har vi en social mobilitet, som er et kaempe aktiv, mener Rasmus Ankersen.

– Danskere er selvstaend­igt taenkende, og der er en tillidskul­tur, som betyder, at når man siger, at man gør noget, så bliver det gjort. Det er ikke tilfaeldet i mange andre lande, siger Rasmus Ankersen.

Ofte bliver et traenerski­fte baseret på følelser frem for nøgtern analyse

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark