Ekstra Bladet

Her er truslerne

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

J. Hartmann mener, at Danmark ligger på en udsat post. Nu er jeg jo ikke verdens mest kompetente udenrigsmi­nister, har heller ikke stålfaste, blå øjne, som kan svare på bagsideskr­ibentens artikel om optrapning­en i Østersøen og andre vestlande, som beskrives 12. oktober, om russerne kommer eller ej. Bagsidens anonyme Ekstra Bladet mener, den har en forklaring på, hvorfor de ikke kommer, men til sidst spørges der, ’hvem har mest grund til at føle sig truet’.

Jo, for mig er det Donald Trump i USA og Kim Jungun i Nordkorea og Recep Erdogan i Tyrkiet og Vladimir Putin i Rusland og ikke mindst, hvad sølle, lille Danmark kan stille op med knap fem en halv million indbyggere samt 179 politikern­e i Danmark, som aldrig er enige i ret meget, endnu vaerre er det med kolossen EU. Hvad vil de gøre i tilfaelde af krig? Hele Europa er jo i midten af det hele.

Uanset hvor mange milliarder vi poster i de forskellig­e vaern, så ligger Danmark desvaerre på en udsat post, hvis Rusland gerne vil have en åben søvej til Atlanterha­vet.

Sådan var det allerede under Anden Verdenskri­g, hvis ikke englaender­ne var kommet først. Sådan var det under den kolde krig, og nu rasler to af verdens mest inkompeten­te ledere med atomvåben, og det der er vaerre nemlig den forbandede hellige krig, som alle fjender af frihed, lighed og fred med et dogmatiske idealbille­de af, hvordan alle skal opføre sig i religioner­nes navn.

Hvis man vil grave sig ned, så er der søreme meget at vaere bange for, så ovenståend­e har jeg virkelig ikke lyst til at beskaeftig­e mig med, for jeg kan intet stille op. I mit hjem er der kun én leder, og det er katten. Jeg er reduceret til tjener.

 ?? FOTO: /RITZAU/HENRIETTE DAEHLI ??
FOTO: /RITZAU/HENRIETTE DAEHLI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark