Ekstra Bladet

DET ER EN SKANDALE!

FØLER SIG BORTDDØMT: Randers’ nye traener, Ricardo Moniz, var rasende på dommeren efter udvisninge­n af to spillere i opgøret mod Nordsjaell­and

-

niz’, debut, hvor Randers både var foran og indtil fem minutter før tid så ud til at få et 2-2-resultat med hjem. Men med to udvisninge­r i kampens afsluttend­e fase endte Superligae­ns førerhold med at tage alle tre point.

Kampens dommer, Sandi Putros, måtte efter kampen stå til regnskab for et rasende Randers-hold, der følte sig bortdømt.

Den nye Randers-boss var i hvert fald ikke i tvivl om, at dommeren kostede det kriseramte mandskab point, da han smed Bashkim Kadrii ud, efter at angriberen havde sparket bolden vaek, da fløjten lød.

– Kaempe respekt til modstander­en, men dommeren ødelagde kampen fuldstaend­igt. Alle, der har spillet fodbold, ved, hvordan det er, når du først hører fløjten, lige når du rammer bolden. Dommeren ødelagde kampen for mine spillere, fastslog han.

Klar i maeglet

I kampens døende minutter blev frustratio­nerne for meget for Randers-kaptajn Mads Agesen, der i en duel kom med et løftet knae i ryggen på Emiliano Marcondes. Men heller ikke dét røde kort er den kontante hollaender enig i.

– For mig er det en skandale. Det sker i England hele tiden. Jeg siger, hvad jeg mener, og det her er en f ...... skaendsel, rasede Moniz.

Randers’ sportsdire­ktør, Michael Gravgaard, er manden, der har hentet Moniz til klubben, efter at de to for år tilbage arbejdede sammen i Hamburger SV. Han er mindst lige så klar i maeglet, når det kommer til kampens dommer.

– Det, der irriterer mig mest, er, at det er fuldstaend­ig unødvendig­t for dommeren at bringe sig selv i centrum. Det koster intet at sige til Bashkim, at naeste gang falder hammeren. Det er jo ikke en reservehol­dskamp, og der er meget så på spil her.

Det er fuldstaend­ig unødvendig­t for dommeren at bringe sig selv i centrum

Selv om Kadriis andet gule kort var lige efter bogen, mener sportsdire­ktøren, at dommeren mangler forståelse for situatione­n.

– Vi kender jo alle sammen godt reglerne, men nogle gange bliver reglerne altså også tolket efter, hvordan kampens atmosfaere er.

Hvis dommeren skulle fløjte, hver gang målmanden står med bolden i mere end seks sekunder, så ville han ikke lave andet end at fløjte frispark, konstatere­r direktøren.

– Jeg kunne forstå, hvis FCN-angriberen Nikolai Baden Frederikse­n kunne ikke have ønsket sig en bedre debut i landets bedste raekke. han havde sparket en ned, men at give ham gult kort, når han ved, at han har et i forvejen, og det så bliver kampafgøre­nde, det er ikke rutineret nok.

Hjulmand ikke enig

Hos Nordsjaell­and var traeneren glad for de tre point, og den sene scoring af den kun 17-årige Nikolai Frederikse­n, der afgjorde en højintens dyst. Kasper Hjulmand er dog ikke enig i Randerslej­rens kritik af dommeren.

– Den første udvisning er fuldstaend­ig rigtig. Det er hans anden gule kort, og han (Kadrii, red.) sparker bolden vaek, det er der ikke så meget

at sige til. Agesen ser jeg ikke, så den kan jeg ikke udtale mig om.

Han mener heller ikke at udvisninge­n bliver kampafgøre­nde.

– Jeg synes, vi vinder kampen fortjent. Vi har flere chancer end vores modstander.

– Vi var der, hvor vi skulle vaere, og nogle gange er det bare ikke en fordel at stille sig så langt ned, som modstander­en gjorde til sidst.

Naeste chancen for Ricardo Moniz og resten af Randers-truppen til at vende skuden bliver, når AaB gaester det kronjyske naeste søndag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark