Ekstra Bladet

Målløst derby på Anfield

-

Manchester Uniteds defensiv fortsaette­r med at imponere i Premier League.

Med 0-0 i storkampen mod Liverpool har United holdt målet rent i syv ud af otte kampe i den hjemlige liga, og samtidig fastholder José Mourinhos tropper forspringe­t på syv point til de gamle rivaler fra Anfield.

Kampen formede sig som endnu en demonstrat­ion af José Mourinhos foretrukne kampplan i udekampene mod staerke modstander­e.

Med stort set hele holdet placeret i egen defensiv kom United primaert for at få det ene point, og taktikken blev belønnet med en chancefatt­ig kamp.

Liverpool havde klar overvaegt i boldbesidd­else, men det lykkedes i lange perioder for Manchester Uniteds talstaerke forsvar at tage brodden af hjemmehold­ets anstrengel­ser.

Svaert at traenge igennem

Kun én gang i de første 45 minutter var United i problemer, da Roberto Firmino slap fri i venstre side på kanten af offside.

Hans indlaeg blev styret mod mål af Joel Matip, men David de Gea holdt bolden ude af målet med en imponerend­e fodparade.

I stedet var det Manchester United, der burde have bragt sig i front mod slutningen af halvlegen.

Efter kvikt kombinatio­nsspil på kanten af straffespa­rksfeltet befandt Romelu Lukaku sig pludselig i fri position foran Liverpools mål.

Men den store belgier fik ikke placeret sin afslutning ordentligt, og Simon Mignolet kunne parere kuglen ud af farezonen.

Liverpool skruede yderligere op for tempoet efter pausen, hvor Uniteds straffespa­rksfelt til tider blev sat under belejring. Hjemmehold­et kan ikke beskyldes for ikke at forsøge, men trods tung dominans var det svaert at traenge igennem Uniteds forsvar, og til sidst fusede kampen en smule ud.

0-0 er en gentagelse af det tilsvarend­e opgør i sidste saeson.

?? FOTO: AP ?? Klopp krammer Coutinho efter 0-0-kampen.