Ekstra Bladet

FORSTÅR STÅLE IKKE

En skuffet Jores Okore forstår ikke, hvorfor FCK hentede ham, når Ståle Solbakken aldrig var villig til give forsvarssp­illeren en chance for fast spilletid

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Blot otte kampe på en enkelt saeson blev det til for Jores Okore i FC København.

Derefter var beskeden fra Ståle Solbakken klar og kontant: ’Jeg vil ikke satse på dig, og du skal ikke regne med at vaere fast starter i FCK.’

Derfor trådte Jores Okore endnu et skridt ned ad karrierest­igen i jagten på spilletid, og valget faldt som bekendt på AaB. Det nager dog stadig den tidligere landsholds­spiller, at han ikke fik laengere snor hos Ståle Solbakken i FC København.

Manglede rytmen

– Jeg synes ganske enkelt ikke, jeg fik chancen i FCK. Jeg er god nok til at spille for FCK, men det er svaert at braende helt igennem, når man får én kamp, og så går der en måned, før man spiller igen.

– Man kommer til at mangle den rytme, som er altafgøren­de, siger Jores Okore, der stod bag Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Erik Johansson i køen til spilletid.

– Jeg kunne jo ikke gå ind og gøre den vilde forskel på

et meget etableret hold, der vandt langt størstedel­en af sine kampe. Jeg kan forstå, folk var efter mig, hvis jeg havde vaeret angriber og braendt chance på chance, men jeg gik ind i de kampe, jeg nu fik, og spillede fint og var med til at holde nullet, siger Jores Okore, der reelt også røg under aldrende Mikael Antonsson i det københavns­ke stopper-hierarki.

Chancer nok

I FC København har traener Ståle Solbakken ikke helt samme syn på sagen som Jores Okore:

– Man kan altid diskutere, hvornår en spiller har fået chancer nok. I tilfaeldet med Jores synes jeg ikke, hans praestatio­ner berettiged­e til, at jeg kunne love ham 20-25 kampe i startopsti­llingen i år. Det var i min optik, hvad det kraevede at få ham op på sit vante niveau, siger Ståle Solbakken og fortsaette­r:

– Men vi er FCK – og ikke AaB – så det kunne jeg ganske enkelt ikke love ham, og så blev vi enige om, at det var bedst for hans udvikling at forlade os, forklarer Ståle Solbakken, der ikke ønsker at kommentere yderligere på en spiller, der er fortid i klubben.

Jores Okore understreg­er, at han ikke bebrejder Ståle Solbakken for at holde fast i sit staerke centerfors­var med ’Zanka’ og Johansson.

Den nuvaerende AaB-spiller mener bare ikke, at han i sidste saeson spillede sig ud i kulden på det FCK-hold, der er under opbygning i denne saeson.

Ståle bestemmer

– Det er Ståle, der bestemmer. Jeg mener bare, jeg fortjente en chance for at praestere over en saeson eller en halv, hvor jeg kunne blive bygget op over fem-ti kampe i traek.

– Hvis jeg havde fået samme chance, som Michael Lüftner har fået i år, så havde tingene set helt anderledes ud, mener Jores Okore, som ikke er i tvivl om, at han kunne have hjulpet FC København, som er blevet hårdt medtaget af Erik Johanssons skade.

– Hvis FCK havde valgt at give mig chancen, kunne jeg have givet noget stabilitet og gjort defensiven bedre, end den har vaeret i denne saeson, men det er et lukket kapitel nu og rent hypotetisk.

– Ståle har sine planer og ideologier, og det har han sin ret til. Jeg forstår bare ikke, hvorfor han hentede mig hjem, når ikke han ville give mig chancen. Det har skuffet mig, fastslår han.

– Jeg gjorde, hvad jeg kunne i FC København, men det er Ståle, der bestemmer, og jeg har intet problem med ham. Han gør sit job, og nu er det mit job at overbevise omverdenen om mine kvaliteter i AaB.

Jeg er god nok til at spille for FCK, men det er svaert at braende helt igennem, når man får én kamp, og så går der en måned, før du spiller igen

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Jores Okore mener ikke, han fik en reel chance i FC København. Her ses han i en af de blot otte kampe, han fik lov at spille. Otte kampe
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Jores Okore mener ikke, han fik en reel chance i FC København. Her ses han i en af de blot otte kampe, han fik lov at spille. Otte kampe
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Jeg gjorde, hvad jeg kunne i FC København, men det er Ståle, der bestemmer – og jeg har intet problem med ham, fastslår Jores Okore.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Jeg gjorde, hvad jeg kunne i FC København, men det er Ståle, der bestemmer – og jeg har intet problem med ham, fastslår Jores Okore.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark