Ekstra Bladet

Jeg kan møde mange DR-ansatte, som ikke kan redegøre for, hvem der egentlig er deres chef

- Bf@eb.dk TEGNING: ALLAN BUCH

mange ukendte bosser – radiochef Gustav Lützhøft – kalder afviklinge­n aergerlig. Men han lover, at det nok skal gå fremad, for han har fjernet Sara Bro Saehl som P3-chef. Hende kender vi heller ikke, men hun er nu gjort til ’redaktør for tvaergåend­e projekter i DR Ung’.

Den svaevende stillingsb­eskrivelse passer på én, der hastigt naermer sig udgangen. DR har en snigende måde at puffe uønskede elementer ud på. Det var ellers hende, der for kun et år siden blev hentet hos Radio24syv, hvor hun var redaktions­chef. Men hun duer altså heller ikke.

Nae, for nu har radiochef Lützhøft udnaevnt en Steffen Raastrup som P3’s redningsma­nd – hvem han så er? Jo, den forhenvaer­ende højskolela­erer kommer fra tv-kanalen DR3, hvor han har ført en ubemaerket tilvaerels­e med forsøg på at ramme yngre seere. Det gik skidt. Nu er han altså sendt på samme mission, blot i radioen.

Lützhøft får øje på ham. For i en pressemedd­elelse udtaler radiochefe­n, at Raastrup har ’et enestående indblik i målgruppen­s medievaner og er samtidig både visionaer og forandring­svillig’. Radiochefe­n tilføjer, at han ikke kunne taenke sig en bedre kandidat til jobbet.

Jamen, hvordan har dette geni fået lov at gemme sig? Jo, Lützhøft er lovlig undskyldt, for

Kan du følge med, kaere laeser? Personligt er jeg ikke forbavset over, at jeg kan møde mange DR-ansatte, som ikke kan redegøre for, hvem der egentlig er deres chef. Udskiftnin­gstempoet betyder, at det naesten ikke kan betale sig at hitte ud af det.

Men som DR-generalen siger: 200 chefer er ikke for mange.

Nae, bare man rykker rundt på dem hele tiden, er der god brug for dem alle sammen.

Men én ting er ikke prøvet under alt flytteriet: At sende P3 i udbud så folk uden for den indspiste DR-klan for eksempel kunne lave radio, der tiltrak unge mennesker.

er selvsagt skraekslag­en ved tanken: ’Man skal taenke sig godt om, før man rokker ved den båd, for der er så rigeligt, der rokker den båd i forvejen’, siger han – uden at opdage, at hans skude for laengst er gået på grund.

Lützhøfts nervøsitet skyldes nok, at han er klar over, at hans chance for at flytte med til en privat ejer er lig nul.

Derfor lader han, som om ’P3 har godt fat i de unge’. Taenk at sige sådan noget. Hvis det var strafbart at sprede fake news, ville Lützhøft sidde i faengsel.

Han kalder P3 et ’faellesska­b for og af yngre radiolytte­re’. Problemet er, at de mulige kunder,

for tiden statens andel i mediefremt­iden. Der er intet sket, siden kulturmini­ster Per Stig Møller i 2010 sendte en del af DR’s budget i udbud, hvilket resultered­e i Radio24syv, som er den mest radikale fornyelse af radiomedie­t i årtier.

DR’s P1 fik en konkurrent i discipline­n taleradio. Det var tiltraengt og er ret vellykket. Dengang fik Berlingske og People Group lov at snuppe radiobevil­lingen som eneste bydere. Naeste gang melder Egmont og radiokonce­rnen Bauer med Nova og The Voice sig givetvis. Det kunne også taenkes, at JP/Politikens Hus overvandt sit ubehag ved faste krav til public interest-stof og gav et bud.

Formanden for Danske Medier (alle de private), Stig Kirk Ørskov – administre­rende direktør i JP/Politikens Hus – er klar til at se både P3 og P4 i udbud. Han mener, andre kan gøre det bedre end DR, herunder traekke flere unge til. Han ser intet argument for at bevare DR-monopolet.

velgørende, at andre end de 200 anonyme chefer i beton-mastodonte­n på Amager gik ind i kampen. Ligesom Radio24syv har meget stof at byde på, som P1 er for søvnig til gribe i farten, bliver det ikke svaert for private at opfinde en mere faengende radiokanal til unge end den, der for tiden hedder P3, og som bare blander tilfaeldig populaermu­sik med flade såkaldte nyheder hugget fra andre medier.

Fraset chefskifte­r, der altid lanceres som gevaldige nyheder, har P3 aldrig foretaget sig noget, som andre medier var nødt til at beskaeftig­e sig med. Det er en god målestok for elendighed­ens omfang.

DR er på mange områder faldet i søvn op imod sin 100 års-dag i 2025. Hér er en oplagt mulighed for at lukke noget stat ud af aeteren – og noget menneskeli­v ind i aeteren: Saelg P3!

 ??  ?? MEN DER ER EN AF DR’S DET ER PÅ TIDE, HVEM ER NU HAN? GUSTAV LÜTZHHØFT POLITIKERN­E FORHANDLER DET VILLE VAERE
MEN DER ER EN AF DR’S DET ER PÅ TIDE, HVEM ER NU HAN? GUSTAV LÜTZHHØFT POLITIKERN­E FORHANDLER DET VILLE VAERE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark