Ekstra Bladet

Jeg var lille, sindssygt hvid og rødhåret. Umiddelbar­t passede jeg slet ikke ind. Men jeg havde bare følelsen af at vaere hjemme

-

på den røde sofa og spiser yoghurt. Hun er udpraeget B-menneske. Hendes tovaerelse­slejlighed på Nørrebro ligger i den gade, hvor hun har boet hele livet. Begge foraeldre arbejder i teaterbran­chen, de er skilt nu, men de bor stadig i gaden begge to. Andelsfore­ningen er med hendes egne ord ‘en landsby midt i København’.

Barndommen­s gade var for Louise indbegrebe­t af en tryg, fri og kaerlighed­sfyldt opvaekst.

– Jeg tror ikke, man kan finde en familie, der var mere kerne-agtig. Jeg voksede op med, at alle mennesker elskede mig og ville mig det bedste.

Under en rejse til Casablanca i Marokko ‘bristede boblen af kaerlighed’. Louise Kjølsen var 17 år gammel og med egne ord ’en naiv bambi med store øjne’. Hun Mustapha, som var et par år aeldre end hun og ‘den laekreste fyr, jeg nogen sinde havde mødt’.

– Det var ligesom i ’Tusind og en nat’. Helt amazing.

DE BLEV KAERESTER

og enige om, at han skulle flytte til Danmark og bo hos Louise, der stadig boede hos sine foraeldre i en tre et halvtvaere­lses lejlighed. Louise havde aldrig haft en kaereste med hjem, men fik overbevist foraeldren­e om, at de skal have Mustafa boende.

– Normale foraeldre havde nok sagt nej, men mine foraeldre er ikke normale. Det er jo tydeligt, ellers var jeg ikke, som jeg er. Min mor er sådan, at hvis jeg føler, det er rigtigt, så gør vi sådan. Min far er sådan ’det, synes jeg, er lort’, men så overtaler min mor ham.

Men efter en uge forduftede fortryllel­sen. Romantikke­n og måneskinne­t fra stranden i Casablanca var ikke fulgt med til Nørrebro. Louises teenage-vaerelse blev en celle, hvor hun lå og graed, mens Mustafa sad ved computeren og ignorerede hende. Louise graed også ofte på toilettet, når hun var i skole.

– Jeg ser mig selv som en staerk kvinde, du ikke

EFTER TRE MÅNEDER

flyttede Mustafa igen. Louise var blevet 40.000 kroner fattigere, ti kilo lettere og en hel del klogere på livet. Under samtaler med en psykolog er hun kommet frem til, at hun var udsat for ‘psykisk vold af en manipulere­nde person med dysocial personligh­edsforstyr­relse’.

– Det er et fancy ord for en psykopat, uddyber Louise Kjølsen, der nu selv er uddannet psykolog.

– Han var et super-manipulere­nde menneske. Det var en forfaerdel­ig oplevelse, men det var også utroligt laererigt. Det har gjort, at jeg kan saette mig i andre kvinders sted. Feministis­k set har det givet mig ret meget at opleve det her.

Det tog Louise et par år at komme sig oven på den psykiske maveplaske­r efter Mustafa, og der har vaeret en del fyre siden, men ingen, hun har kaldt sin kaereste. Den, der har vaeret taettest på, så hun ‘on and off’ i fem år. Han er i dag gift og har ‘familie med sutsko i Jylland’. Louise går ind på hans Facebook-side en gang imellem og følger med i hans liv med konen, der også hedder Louise.

– Så kan jeg se, hvordan mit liv havde set ud, hvis jeg var blevet sammen med ham. Så havde der nok ikke vaeret nogen Twerk Queen, funderer Louise Kjølsen.

DANSEREN, FEMINISTEN,

 ??  ?? – Jeg var lille, sindssygt hvid og rødhåret. Jeg lignede ikke dem på forsiden af Vogue. Jeg var for lille, min røv for stor, og mine lår var for tykke.
– Jeg var lille, sindssygt hvid og rødhåret. Jeg lignede ikke dem på forsiden af Vogue. Jeg var for lille, min røv for stor, og mine lår var for tykke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark