Ekstra Bladet

SELVFØLGEL­IG ER AAB ET KAEMPE TILBAGESKR­IDT

Jores Okore har taget et skridt ned ad karrieretr­appen med skiftet til AaB, men den tidligere landsholds­spiller håber, at spilletide­n i det nordjyske betyder to trin frem mod et nyt udlandseve­ntyr

- THOMAS N. ANDERSEN

Jores Okore blev udråbt som Danmarks naeste store forsvarsst­jerne, da han som bare 18-årig slog igennem i FC Nordsjaell­and og saesonen efter dannede det bundsolide midterfors­var sammen med Andreas Bjelland, der førte Farum-klubben til mesterskab­et i 2011/2012.

Efter en lynkarrier­e med guld, sølv, pokaltitel, kampe i Champions League-gruppespil­let og fire landskampe meldte den traditions­rige Premier League-klub Aston Villa sig med en guldrandet kontrakt til den bomstaerke stopper. Alt var linet op til en stor karriere i Birmingham.

Men efter en god periode i Aston Villa og halvanden saeson som fast mand begyndte tingene at gå ned ad bakke for unge Okore. Skader og dårlige resultater meldte sig som en del af hverdagen, og Aston Villa rykkede i 2016 ud af Premier League for første gang nogen sinde. Og Okore, han var røget helt ud i kulden og måtte søge hjem til Danmark.

Kuldsejlet saeson

Efter en kuldsejlet saeson i FC København forsøger den i dag 25-årige forsvarssp­iller at få karrieren på rette spor i Nordjyllan­d.

Jores Okore er ikke meget for at bruge ordet ’genoplive’ om sin karriere, men han erkender, at hvis tingene var gået efter planen, befandt han sig ikke i Aalborg, hvor han møder Ekstra Bladet i klubhuset på Hornevej.

– Selvfølgel­ig er det et kaempe tilbageskr­idt i min karriere, hvis man taenker på, hvor jeg var for et par år siden. Sådan er det, når tingene ikke går din vej over en periode i fodboldver­denen, men jeg er stadig forholdsvi­s ung og har masser af tid til at nå det, jeg gerne vil med min karriere, siger Jores Okore og fortsaette­r:

– Allan Gaarde, Morten Wieghorst og jeg er alle indforståe­de med, at AaB er et step i min karriere. Jeg vil ikke sige, jeg skal genoplive min fodboldkar­riere, men jeg har noget at bevise for både omverdenen og mig selv.

– Jeg tror, det kan gavne AaB, at jeg bruger nogle saesoner her som et springbrae­t, for jeg kan bidrage med en masse til klubben og de unge spillere.

– Jeg skal selvfølgel­ig laere fra mig og øse ud af mine erfaringer, så klubben og de unge kan rykke sig frem og er klar til at tage over, når jeg engang skal videre, siger Okore.

Dårligt karriereva­lg

Jores Okore har lavet en treårig kontrakt med AaB, så det er ikke sådan, at den forhenvaer­ende landsholds­spiller allerede er på vej ud ad døren. Slet ikke.

Forsvarskl­ippen havde muligheden for at skifte til udlandet allerede denne sommer, men der var ikke råd til et dårligt karriereva­lg, hvor Okore risikerede at blive parkeret på baenken ligesom i Aston Villa og FC København.

Derfor valgte han AaB, hvor Morten Wieghorst og Allan Gaarde spillede en vigtig rolle i at få aftalen i hus. Det samme gjorde udsigten til spilletid og en lederrolle i det spaendende AaB-projekt med mange unge spillere.

Masser af potentiale

– Det var en hektisk sommer, og jeg overvejede grundigt, hvad der ville vaere det bedste skridt for mig.

– Det er korrekt, at jeg oprindelig kiggede mod udlandet, men jeg fik en mindre åbenbaring om, at det vigtigste for mig var spilletid og stabilitet frem for alt andet.

– Der er intet, der er garanteret i fodbold, men jeg følte, AaB var et mere sikkert valg frem for at styre mod ud-

Jeg tror, det kan gavne AaB, at jeg bruger nogle saesoner her som et springbrae­t

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Det er korrekt, jeg oprindelig kiggede mod udlandet, men jeg fik en mindre åbenbaring om, at det vigtigste for mig var spilletid og stabilitet frem for alt andet, fortaeller Jores Okore.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Det er korrekt, jeg oprindelig kiggede mod udlandet, men jeg fik en mindre åbenbaring om, at det vigtigste for mig var spilletid og stabilitet frem for alt andet, fortaeller Jores Okore.
 ??  ?? Drømmer stadig
Drømmer stadig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark