Ekstra Bladet

Det lignede noget fra ’Aftenshowe­t’

FORBRUGET

- Laes reportagen side 22

af kommunalt ansatte mediefolk er steget med 36,6 pct. Og det svaekker i den sidste ende demokratie­t, at det politiske styre helt overtager journalist­ikken i lokalområd­et. Hvor bliver kritikken så af?

er borgerne helt klar på, at de selv betaler for at få den selvrosend­e pseudo-journalist­ik, forklaedt som ’informatio­n’. Mens der skaeres i hjemmeplej­en og folkeskole­n?

Simon Emil Ammitzbøll har fat i noget vigtigt.

er det latterligt, som politikere efterhånde­n bruger sukkersøde fake-interviews på de sociale medier. Og hvem betaler i den sidste ende for det?

Larsen (S) og Morten Bødskov (S) lod sig i sommer interviewe på Christians­borg af Reimer Bo Christense­n. Senere kunne de laegge bidder ud på Facebook, og det lignede noget aegte fra ’Af- Fake-interviews giver vaelgerne kvalme – her Anna Mee Allerslevs optraeden fabrikeret til Facebook.

tenshowet’ – bare endnu mere ukritisk. Partiet betalte.

Gylle.dk afslørede i sommer, har Landbrugss­tyrelsen oprettet et kontor, der fabrikerer grydeklare roseartikl­er til lokalavise­r om ministerie­ts praegtige gerninger. De ryger ofte lige i lokalspalt­erne. Miljøminis­ter Esben Lunde Larsen er bundskrabe­r i popularite­tsmålinger, så her satser han åbenbart på lidt god, hjemmelave­t omtale fra sine egne embedsmaen­d.

kan styrelsen smart linke på Facebook og Twitter til artiklerne, som nu endnu mere ligner lokaljourn­alistisk interesse.

borgmester i København, Anna Mee Allerslev, lagde forleden også et langt fake-interview

på video ud på Facebook, finansiere­t af partiets hovedstads-afdeling. Som det hedder i den klistrede introdukti­on, fortaeller borgmester­en bl.a., hvor hun ’finder styrken i et politisk stormvejr’. Det viser sig at vaere i lakridspib­er, dåsemajs, sin mor, sort tøj og at slå vejrmøller. Idéen er direkte kopi fra Vogue, hvor det var Emma Stone, der også bliver filmet i ét langt klip med tuttenutsp­ørgsmål.

til Allerslevs stunt viser dog, at vaelgerne får kvalme. De mindes flittigt hendes gratis bryllupsre­ception på rådhuset i sommer og genopfrisk­er talstaerkt andre højdepunkt­er, som hendes ’mangfoldig­heds-festival’, hvor hun bad jøderne blive vaek. Generelt synes de, videoen er noget gas, og man kan kun give dem ret.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark