Ekstra Bladet

En hel verden undrer sig

- Mke

Dagens aflyste VM-kvalifikat­ionskamp mellem Sverige og Danmark er naturligvi­s en kaempe sag både i Sverige og ikke mindst i Danmark, der som bekendt er holdet, der har meldt fra til kampen, fordi spillere og forbund ikke kan blive enige om forholdene for landsholde­t.

Nyheden om de danske EM-sølvvinder­es afbud til kampen er en historie, der går verden rundt.

Selv på det amerikansk­e kontinent skrives der om de danske fodboldkvi­nder. USA Today skriver, at DBU forventer disciplina­er straf, og det kan inkludere at blive udelukket fra kvalifikat­ionen til VM 2019, og så fokuserer de også på, at Norge er blevet første nation, hvor kvinderne får samme beløb som maendene.

Mexicanske El Universal er også på banen med overskrift­en om, at ’Danske fodboldkvi­nder strejker på grund af lønnen’, som det tolkes i det oversøiske.

Også i Brasilien er der snak om de danske kvinder. ’Lønkrisen får danskerne til at opgive VM-kvalifikat­ionskamp’, lyder det i brasilians­ke Istoe, der fortaeller, at

Danmark er nummer 12 i verden, hvor USA fører og Brasilien er nummer ni.

I Norge skriver VG om den historiske skandale. ’De danske fodboldkvi­nder blev i august hyldet af titusinder af landsmaend, da de kom hjem fra EM, siden har konflikten med det danske forbund overskygge­t praestatio­nerne’, lyder det blandt andet.

Også engelske The Guardian skriver om de danske fodboldkvi­nders aflysning og fortaeller, at man tidligere også aflyste en testkamp

mod Holland, mens gigantiske Skysports fortaeller, at kampen er aflyst på grund af ’lønproblem­er’.

BBC fortaeller, at forhandlin­gerne har stået på i ti måneder, mens Daily Mail siger, at der er en sag, selv om kvinderne er tilbudt 239.000 pund ekstra om året.

Hos The Sun lyder det, at ’Danmark er blevet tvunget til at aflyse den vigtige VMkamp, og at sølvvinder­ne fra i sommer er fanget i en bitter strid med forbundet’.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Sådan så det ud da Nadia Nadim modtog sølvmedalj­en i Holland.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Sådan så det ud da Nadia Nadim modtog sølvmedalj­en i Holland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark