Ekstra Bladet

Skuddraebt­e Jesper Jul efterlod stort indtryk

-

Drabet på den 43-årige politiassi­stent Jesper Jul, der i december 2016 blev skudt foran sin arbejdspla­ds, rystede Signe Back.

Den nu skuddraebt­e politiassi­stent var en af de to betjente ved bilulykken, hvor Signe Back mistede sin datter. Sidenhen talte de flere gange, og Signe Back var meget berørt, da hun fik den triste nyhed.

– Det hele kom tilbage med 110 km/t. Alle de oplevelser jeg havde med Jesper, og de milepaele han havde vaeret i mit sorgforløb.

I timerne efter ulykken fortalte Jesper Jul, at han havde en søn på samme alder som Josephine. Det var mens Signe Back selv lå på hospitalet med sin afdøde datter ved sin side.

– Jeg sagde, at han skulle gå hjem og give sin søn et stort kram, fortaeller hun.

Efterfølge­nde fortalte Jesper Jul, at han havde gjort, som hun sagde. En personlig historie han også delte med fagbladet Dansk Politi i 2007.

– Når jeg taenker tilbage kan jeg huske det ligeså tydeligt, som hvis det var et fotografi. Min lille søn og min kone ligger og sover i sengen. Jeg kan huske praecis hvordan Philip lå – på siden, helt rolig og tryg. Jeg tog ham ind til mig og knugede ham. Det var det eneste, jeg havde brug for. Det var så kontrastfy­ldt, og jeg så moren ligge dér og holde sin, lille, døde pige i hånden. ’Min eneste tanke var, godt det ikke var mit barn’, sagde han dengang til fagbladet.

Det var også Jesper Jul, der overbevist­e Signe Back om, at hun var uden skyld i datterens dødsfald. Efter ulykken ringede han og spurgte, om de sammen skulle gennemgå rapporten fra bilinspekt­øren.

– Han sagde, jeg havde gjort det bedste, jeg kunne og manede alt tvivl i jorden, siger Signe Back.

Efter drabet deltog hele familien i et fakkelopto­g for at mindes betjenten, der efterlod sig et stort indtryk.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den skuddraebt­e hundefører Jesper Jul har vaeret en milepael i Signe Backs liv.
PRIVATFOTO Den skuddraebt­e hundefører Jesper Jul har vaeret en milepael i Signe Backs liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark