Ekstra Bladet

Er hun spaedbarne­ts mor

En kraftig kvinde i rød haettetrøj­e eftersøges af politiet

- JAN SØGAARD PRIVATFOTO js@eb.dk STENLILLE: AARHUS: KØGE: GENTOFTE: AARHUS: OKSBØL:

Liget af et nyfødt spaedbarn lå begravet i et grønt område på Brinken i Glostrup i mindst to uger, før det blev fundet af håndvaerke­re i mandags. Det viser biologiske undersøgel­ser fra findestede­t.

Og nu har politiet videooptag­elser af en kvinde, der KAN vaere barnets mor, og som tilfaeldig­t blev filmet på stedet, inden barnet blev begravet.

Den ukendte, kraftige kvinde er på optagelser­ne iført en stor, rød haettetrøj­e, som er magen til den Nikehaette­trøje, fire gange XL, som det døde spaedbarn lå svøbt i.

Et vidne legede med sin mobiltelef­on og filmede ud ad køkkenvind­uet, da hun tilfaeldig­t fik filmet kvinden i den røde haettetrøj­e, der kom gående ud fra det grønne område, hvor barnet senere blev fundet.

Filmet tilfaeldig­t

Da vidnet så politiets efterlysni­ng af den røde haettetrøj­e torsdag aften, henvendte hun sig til politiet med videosekve­nsen.

– Der er tale om en lang videosekve­ns, som det er tilfaeldig­t, at kvinden er kommet med på. Hun kan passe på signalemen­tet af den unge, kraftige kvinde, som flere gange er set i området, hvor hun har siddet på en baenk, siger efterforsk­ningsleder Ole Nielsen.

Det er vigtigt for politiet at finde kvinden nu, så det kan afklares, om hun har noget med det døde spaedbarn at gøre eller ej.

– Men signalemen­tet, stedet og den røde haettetrøj­e er tre faktorer, som gør, at vi skal finde hende, siger Ole Nielsen og beder om tips fra folk, der kan genkende kvinden fra billederne.

Politiet ønsker ikke at oplyse praecist, hvilken dag videooptag­elsen stammer fra, men det er på et tidspunkt, hvor barnet må antages ikke at have vaeret begravet endnu. Det stemmer også med, at kvinden tilsynelad­ende er iført den haettetrøj­e, eller en magen til, som spaedbarne­t lå svøbt i.

Lå mindst to uger

En ekspert i biologiske undersøgel­ser har hjulpet politiet til at vurdere, hvornår liget blev begravet.

– Det er sket mindst to uger før, det blev fundet, siger Ole Nielsen.

Politiet har til gengaeld intet nyt om dødsårsage­n, og det er ikke sikkert, at retsmedici­nerne kan slå fast, om barnet har vaeret dødfødt eller er blevet draebt kort tid efter fødslen. Liget var en del forrådnet og delvist skelettere­t, men der er taget dnaprøver, som vil kunne identifice­re moderen, hvis politiet finder hende. Barnets køn er heller ikke slået fast endnu.

Politiet har fået mere end 20 henvendels­er fra offentligh­eden, men har brug for flere: Her er kvinden i den røde haettetrøj­e filmet fra et køkkenvind­ue. Hun kom gående fra det grønne område på Brinken, hvor spaedbarne­t blev fundet et par uger senere.

– Vi vil gerne høre fra alle med kendskab til et forsvundet spaedbarn, som ved noget om den meget store, røde Nike-haettetrøj­e eller har informatio­n om den unge,

kraftige kvinde med langt mørkt krøllet hår, som flere har set i området for nogle uger siden, siger Ole Nielsen.

Han retter fortsat en direkte

appel til moderen om at henvende sig. Hun kan vaere syg, i krise og have behov for profession­el hjaelp.

En indbrudsty­v sparkede først døren ind til en lejlighed i Allinge og stjal derefter et 20 kilo tungt pengeskab. Politiet fandt en 28-årig mand i faerd med at åbne pengeskabe­t. På hans bopael fandt politiet også et gram hash og en enkelt joint.

Politiet fik en anmeldelse om, at en 45-årig mand var i gang med at sparke døren ind til en anden jaevnaldre­nde mand. Manden blev sigtet for haervaerk, men sendt hjem i seng. En time senere måtte politiet dog igen køre til stedet, da en ny anmeldelse lød på, at manden var ’gået amok’. Han blev anholdt og taget med til stationen.

En kvinde troede, hun havde opfundet den dybe tallerken, da hun med en bon, hun havde fundet på gaden, forsøgte at bytte stjålne varer i Normal. Der var tale om varer til cirka 100 kroner, og kvinden blev sigtet for bedrageri og erkendte med det samme over for politiet.

En stjålet bil var kørt af vejen og endt på en mark, hvor den vaeltede om på taget og brød i brand. Føreren af bilen stak af fra stedet, men politiet fandt senere frem til en 15-årig dreng, som erkendte, at han havde ført bilen. Drengen blev kørt på hospitalet til undersøgel­ser for skader og blev afhørt af politiet.

En 30-årig mand kom gående ad Emmasvej, da han blev passet op af to personer, der verbalt truede ham med at udlevere en jakke, et ur, et par sko og en kortholder. De to personer løb hen til en bil, som de forlod stedet i.

På en gåtur i Botanisk Have fik en 63årig kvinde sig noget af en forskraekk­else. Her kom hun gående med sin telefon i hånden, da en mand bagfra begyndte at gå meget taet på hende, så de gik skulder mod skulder. Han tog sig selv i skridtet og sagde nogle sjofle gloser. Selv om hun bad ham lade vaere, fortsatte han med at følge efter hende.

En 21-årig mand var åbenbart hverken racerkører eller hurtigløbe­r. Det måtte han sande, da han først forsøgte at køre fra politiet og efterfølge­nde forsøgte at løbe fra en politihund. Det lykkedes ikke, og den unge mand, der i forvejen var eftersøgt, blev anholdt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark