Ekstra Bladet

11-årig laenket med håndjern til sengen

- JAN SØGAARD MODELFOTO js@eb.dk

En 11-årig dreng blev laenket med håndjern til en sengegavl i familiens hjem i Sorø, hvor han sad i et par timer.

Sådan lyder tiltalen mod en 43-årig mor og hendes 21årige datter, der på mandag stilles for Retten i Naestved tiltalt for frihedsber­øvelse af drengen.

Moderen er også tiltalt for vold mod sønnen og mod en fireårig datter. Det var kommunen, som anmeldte moderen til politiet efter episoden med sønnen, der sad laenket, og under videoafhør­inger af børnene kom de øvrige formodede voldstilfa­elde for dagens lys.

Moderen og den 21-årige datter naegter sig skyldige.

Ifølge tiltalen blev sønnen slået adskillige gange af sin mor gennem cirka ni år, fra han var cirka fem år gammel. Sønnen er i dag 14 år.

Volden bestod af slag på kroppen med flad og knyttet hånd og slag i ansigtet med flad hånd. Ifølge tiltalen sparkede moderen ham også på kroppen og satte et knae hårdt i brystet på ham.

Flere af voldsepiso­derne blev, ifølge tiltalen, overvaeret af to af kvindens andre børn, som i dag er ni og fem år gamle.

Episoden med den laenkede søn skete i vinteren 20132014, lyder tiltalen. Det var Den 11-årige dreng sad laenket med håndjern til sengen i et par timer. Det var, ifølge tiltalen, hans søster, som laenkede drengen på opfordring fra moderen.

drengens storesøste­r, som på sin mors opfordring laenkede drengen med håndjernen­e til sengegavle­n.

Straffet for ødelagt dukke

Den 43-årige mor er også tiltalt for to gange at have straffet

en fireårig datter, fordi hun havde ødelagt en dukke og kradset i en vaeg. Første gang blev datteren slået i ansigtet, så hun fik et blåt øje, og anden gang blev pigen afstraffet med en endefuld, lyder tiltalen.

Kvindens dengang otteårige datter var tvunget til at se på, mens hendes lillesøste­r blev slået, lyder tiltalen.

Der er afsat to dage til retssagen, hvor der blandt andet skal afspilles videoafhør­inger af børnene.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark