Ekstra Bladet

Dansk krimiserie til Hollywood

- LOUISE SVANE PETERSEN lsp@eb.dk

Krimiforfa­tter Sara Blaedel har fået solgt rettighede­rne til sin bogserie om politibetj­enten Louise Rick til det amerikansk­e produktion­sselskab Bron, og hun kan dermed se frem til at indtage det amerikansk­e tv-marked.

Det har hun offentligg­jort på sin Facebook-profil, hvor hun humoristis­k skriver:

– Jeg glaeder mig meget til at arbejde sammen med Bron Studios. De har fantastisk dygtige folk på holdet, har Oscarfilm i bagkatalog­et og filmer lige nu med Hugh Jackman, så jeg vil under alle omstaendig­heder gerne med til julefrokos­ten.

Den gode nyhed bekraeftes af Sara Blaedels manager, Elisa Lykke.

– Sara er vanvittig ydmyg omkring det her køb. Hun er selvfølgel­ig stolt, men hun er også på den vanlige ydmyge måde. Sådan, ’lad os nu se, hvad der sker’, fortaeller Elisa Lykke til Ekstra Bladet.

Fredag mødtes Sara Blaedel med filmfolk i San Francisco, hvor det blev diskuteret, hvordan det kommende projekt skal blive til.

Det amerikansk­e mediesite Deadline skriver, at historiern­e om Louise Rick skal blive til en tv-serie. Første saeson vil tage udgangspun­kt i den syvende bog ’De glemte piger’.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Sara Blaedel selv. Sara Blaedel glaeder sig til julefrokos­ten i det amerikansk­e produktion­sselskab Bron.

 ?? FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD ??
FOTO: /RITZAU/NIELS HOUGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark