Ekstra Bladet

Burka-censur

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Jeg kan kun give Tommy Ørum Pedersen ret i hans laeserbrev (19.10.), for på nationen! bliver laeserbrev­e sorteret vaek, hvis man så meget som løfter en pegefinger mod noget, som ikke falder i nationens! smag.

Jeg har to gange prøvet at skrive min mening om burka og niqab – ingen indlaeg rummede en tøddel af racisme, men ingen blev trykt.

Jeg skrev, at det er den mest forfaerdel­ige kvindedrag­t, der nogen sinde er blevet syet, og at den dragt er så udansk som noget. Jeg skrev, hvordan kvinderne i de arabiske lande gerne ville slippe for denne påklaednin­g, mens der var en demonstrat­ion i København, som mente, at de i demokratie­ts navn havde ret til at gå klaedt, som de ville.

Ekstra Bladet har virkelig taget et gevaldigt kvantespri­ng, for på laesernes egne sider – ’Din side af sagen’ – er det altså ikke laesernes, men redaktione­ns holdning, der bestemmer, hvad vi må skrive. Dermed har Ekstra Bladet undertrykt den fri debat, for der er altid to sider af samme sag. Er det ytringsfri­hed ?

Jeg mener, tonen skal vaere sober, men retten til at mene, tro, taenke og skrive er vaerdifuld i enhver ytringsfor­m, ellers forsvinder den sunde debat, som har kendetegne­t Ekstra Bladet i mange år. Jakob Brøndum frygter, at vi en dag skal tvinges til at gå i Mao-tøj. De danske fodboldkvi­nder skal have arbejdsvil­kår, som matcher deres kaempe indsats, skriver Anders Hansen.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: AP FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark