Ekstra Bladet

TRAET AF MØDER I DRAMALAND

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Ansigtsudt­rykkene var alvorlige, da Nadia Nadim og resten af det danske kvindeland­shold fredag eftermidda­g trådte ud af bussen foran Ballerup Idraetspar­k til den første traening, efter DBU og Spillerfor­eningens delaftale kom på plads fem timer tidligere.

Det var dog også en lettet angriber, der igen kunne iklaede sig det røde DBU-tøj frem for Spillerfor­eningens grønne uniform, som spillerne nødtvungen­t har båret under fagforenin­gens improviser­ede traeninger, mens konflikten har stået på.

– På et tidspunkt taenkte jeg på at pakke mine ting og bare smutte hjem. Jeg kan ikke lide drama, og at havne midt i dramaland var ikke noget, jeg synes godt om, siger Nadia Nadim, der, kort før landstraen­eren kaldte til samling, glaedede sig til at få konflikten på afstand.

– Jeg har savnet at spille fodbold. Det har vaeret frustreren­de, og jeg er irriteret over, at vi ikke fik lov at spille mod Sverige.

Konflikten mellem DBU og Spillerfor­eningen har vaeret laenge undervejs, men kulminered­e torsdag med en endelig aflysning af VM-kvalifikat­ionskampen mod svenskerne, som skulle have vaeret spillet fredag aften.

Det forventes, at Danmark taberdømme­s for at melde afbud til kampen mod Sverige, men de videre konsekvens­er kender ingen, før UEFA beslutter sig for eventuelle yderligere sanktioner.

Den kommende Manchester Cityspille­r håber ikke, at det europaeisk­e fodboldfor­bund går så vidt, at Danmark ryger ud af VM-kvalifikat­ionen.

– Det vil sende dansk kvindefodb­old tilbage til stenaldere­n. Det håber jeg virkelig ikke. Hverken for mig eller de naeste generation­er, for vi havde lige så godt fat, siger hun med henvisning til holdets opblomstri­ng under EM, hvor man tabte finalen til Holland.

Fodbolddan­mark har udtrykt stor forargelse over, at konflikten mellem DBU og Spillefore­ningen udviklede sig så drastisk, at det endte med aflysning, og Nadia Nadim kan godt forstå, at danskerne er skuffede.

– Jeg kan godt forstå det, for jeg kan heller ikke selv forstå, at det skulle komme så vidt, at kampen blev aflyst. Det havde jeg ikke set komme, siger hun.

Tre møder om dagen

Lørdag saetter landsholde­t sig i flyveren mod Kroatien, hvor de tirsdag skal forsøge at indhente lidt af det tabte efter skrivebord­snederlage­t til Sverige. Det betyder også, at de endelig slipper af sted fra Hotel Scandic Copenhagen, hvor menuen primaert har stået på rundbordss­nak.

– Vi har haft tre møder om dagen, og jeg hader møder, siger angriberen, der ikke baerer nag overfor den fodbolduni­on, hvis navn hun igen baerer på brystet.

– Jeg er god til at komme over tingene ret hurtigt. Jeg er lidt ligeglad nu, men der er andre, der tager det tungere. Jeg elsker at spille fodbold, og jeg vil gerne have, at vi bliver ved med at have et hold, der spiller, lød det fra Nadia Nadim, inden hun sluttede sig til rundkredse­n i Ballerup Idraetspar­k.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark