Ekstra Bladet

DBU-BOSS SVARER IGEN: Skibet var sejlet

Spillerfor­eningen og DBU er blevet enige om en delaftale forud for kampen mellem Danmark og Kroatien på tirsdag

- MADS G. LADEKARL mgl@eb.dk

Som to børnehaveb­ørn, der skaendtes om fodbolden på legepladse­n, har Spillerfor­eningen og DBU diskuteret om, hvem der fik sin vilje i forhandlin­gerne om kvindernes nye aftale.

Staedighed­en sejrede. Som den eneste. For ingen af de to parter endte med at vinde. Dermed blev det i sidste ende til en delaftale, som giver kvinderne mulighed for at stille op, når Danmark møder Kroatien i VM-kvalifikat­ionen på tirsdag.

En aftale der desvaerre først kom i hus, da kampen mod Sverige fredag aften endegyldig­t var aflyst.

Skibet var sejlet

På trods af at de nu er blevet enig om en midlertidi­g løsning, har de to parter mundhugges i medierne, hvor kvinderne var overbevist om, at denne aftale kunne vaere faldet på plads i tide. Ifølge Therese Nielsen, der er en del af kvindeland­sholdet, sendte Spillerfor­eningen allerede et forslag om en delaftale onsdag aften. Men elitechef i DBU, Kim Hallberg, fortaeller, at der er tale om en misforståe­lse, samtidig med han uddyber, hvorfor DBU agerede, som de gjorde

– Skibet var sejlet på det tidspunkt, hvor kvindeland­sholdet henvendte sig med en sondering og altså ikke en delaftale. Derfor fandt vi først frem til en aftale nu, da der skulle forhandles vilkår på plads, siger han til Ekstra Bladet. Nu er parterne som bekendt blevet enige om en delaftale. Og spillerne og Kim Hallberg kan dermed se frem til kampen mod Kroatien.

Vil påvirke UEFA

Men allerede nu ulmer de mørke tordenskye­r i horisonten.

En aflysning af en VMkvalifik­ationskamp kan nemlig få fatale konsekvens­er. I bedste tilfaelde vil Danmark blive taberdømt 3-0 til Sverige og ikke mere. Det vaerste scenarie, der kan udspille sig, er en udelukkels­e af internatio­nal fodbold i fire år. En straf, som tidligere tilfaldt Wales, der blev udelukket fra både en VM- og EM-kvalifikat­ion, da de ikke mødte op til en kamp.

Men den danske elitechef i DBU taenker slet ikke på konsekvens­er endnu.

Vi spekulerer ikke på, hvad konsekvens­erne bliver. Nu vil vi bare spille kamp. Og så må vi kigge på det på onsdag. Han kan dog afsløre, at når kampen mod Kroatien er spillet, vil de gøre, hvad de kan for at formilde sanktionen.

Vi skal sende et partsindla­eg til UEFA, hvor vi skal forklare, hvad der konkret er sket i sagen. Forhåbning­en er en positiv indflydels­e på udfaldet, forklarer han. Kampen mod Kroatien bliver spillet på udebane klokken 18.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark