Ekstra Bladet

GULD-EVENTYR MÅ VENTE

Det skal gøres med omhu, når Axelsen-familien skal vaelge de rette sponsorer til den danske verdensmes­ter, og derfor siger man foreløbig nej til store summer, fortaeller manager og far Henrik Axelsen

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Efter VM-triumfen mod den kinesiske legende Lin Dan er Viktor Axelsen rykket op i superligae­n, når det kommer til brandvaerd­i, og han er blevet en eftertragt­et herre af både fans og sponsorer. Sidstnaevn­te må vente lidt endnu med at få et håndtryk af verdensmes­teren. – Vi forsøger at tage det roligt, men det er svaert, for det vaelter ind med henvendels­er fra alt muligt. Vi har alt fra en koma-indlagt norsk traeningsp­artner, der ønsker en videohilse­n fra Viktor, til verdensoms­paendende virksomhed­er, danske som kinesiske og malaysiske, der er efter os.

Der er travlt i familien Axelsen i disse dage. Det er indtrykket, man får, når man taler med manden bag Viktor Axelsen – hans far og manager, Henrik Axelsen. Den 23årige søn vinder nemlig turneringe­r på stribe, og lige nu deltager han i Denmark Open på hjemmebane­n Odense.

Samtidig står sponsorern­e i kø for at få den danske verdensmes­ters ansigt på netop deres produkter. Men de er nødt til at vente lidt laengere – faktisk en del laengere – for i det fynske hjem tager man det med ro.

De rigtige sponsorer

– Lige nu er vi ved at ordne alt med godkendels­er af alle vores forretning­sforpligti­gelser i Asien, så vi kan have vores setup derovre, samtidig med at vi også har styr på alle hans varemaerke­registreri­nger, fortaeller Henrik Axelsen og fortsaette­r.

– Vi åbner med Bering-urene, og så starter vi egentlig op med det. Derefter traekker vi luft ind, indtil vi finder de rigtige sponsorer og partnere, så vi kan få kørt Viktors eget brand i stilling sammen med nogle fornuftige mennesker, da det er vigtigt for os.

Den sønderjysk­e virksomhed Bering var heldige at få en kontrakt i hus med Viktor Axelsen, før han vandt guld Henrik Axelsen er manden, der rådgiver sønnen, Viktor, i jagten på de rigtige sponsorer.

ved VM, og derfor kunne de betale, hvad den efterhånde­n dyre dreng koster.

Har ikke travlt

Virksomhed­en eksportere­r blandt andet til Kina, og det forventes, ifølge designeren af ’Axelsen-uret’, Max René, at der inden årets udgang er solgt mere en 250.000 eksemplare­r

i Kina, fortaeller han til TV2 Nord. Det tror han, fordi den populaere Viktor Axelsen på flydende mandarin (officielle sprog i Kina, red.) roser produktet i fjernsynsr­eklamer, der lige nu kører i det folkerige land.

Det er rigtig mange penge, der tales om, når multinatio­nale selskaber vil sponsorere

den danske guldfugl. En brandingek­spert vurderer det til i omegnen af et tocifret millionbel­øb – noget, Henrik Axelsen ikke afviser.

Derfor kan det undre, at man ikke smeder, mens jernet er varmt, men det er der en saerlig årsag til, mener farmand Axelsen.

– Det er svaert at vide, hvornår man skal hugge til, når du har en dansk virksomhed, der kommer med et tilbud, og så kommer der et kinesisk bagefter, hvor pengene sidder lidt mere løst. Vi har en god Yonex-kontrakt, så vi har ikke travlt. Det handler ikke om at smede hurtigere, end vi kan følge med, men i stedet om at vaere smarte.

Har ikke skrevet under

Og derfor straekker tidshoriso­nten for at få lukket de store million-kontrakter sig et godt stykke ud i fremtiden, forklarer han.

– Vi har ikke skrevet under nogen steder endnu, og vi kommer heller ikke til at lukke noget de naeste tre, fire måneder. En ting er pengene, men en anden ting er, om det er sponsorer, der skal bruge Viktor til alt muligt, så skal vi ikke ind i det, for det fjerner for meget fokus.

Viktor Axelsen spillede sig torsdag aften videre fra anden runde i Denmark Open, da han i tre saet slog Wei Nan fra Hong Kong.

Det er rigtig mange penge, der tales om, når multinatio­nale selskaber vil sponsorere den danske guldfugl

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Han er superliga
FOTO: STINE TIDSVILDE Han er superliga
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark