Ekstra Bladet

MINUTTER FRA TIDLIG F1-DEBUT

Kevin Magnussen var så taet på at køre sit første Formel 1-løb allerede i 2013, at han stod i sin køredragt med tårer i øjnene, da det alligevel ikke lykkes

-

til Japans Grand Prix, og danskeren blev hastefløje­t ind som reserve.

Grunden til britens brud på hånden kom først frem med torsdagens udgivelse af selvbiogra­fien ‘Life to the Limit’.

Rigtig taet på

På en druktur med andre F1kørere havde Jenson Button hamret naeven for hårdt ind i en tromme i forsøget på at give flere omgange …

Danskeren fik dog aldrig lov til at pakke gaven helt op, da briten bed smerten fra bruddet i sig. Heldigvis fik unge Magnussen en anden, da McLaren en måned senere gav ham saedet til 2014-saesonen.

Men debuten kunne sagtens have vaeret endnu mere uventet og naesten et halvt år tidligere, end tilfaeldet var.

– Jeg føler, jeg var rigtig, Max Verstappen vandt i sin debut i Barcelona efter Mercedes-kørerne crashede hinanden af banen. rigtig taet på. Så taet, at jeg stod i min køredragt med tårer i øjnene over, at jeg ikke skulle ud og køre alligevel, fortaeller nu 25-årige Kevin Magnussen til Ekstra Bladet i Texas.

På davaerende tidspunkt af saesonen manglede han de sidste point for at sikre sig titlen i Formel Renault 3.5. Men da han først blev sat på en flyver i 11. time, og den anden McLaren-testkører Oliver Turvey fik besked om at traede til side, troede Kevin Magnussen, den var hjemme.

AErgerligt

– Det var meningen, at Jenson skulle køre første traening for at se, hvordan det var med hånden. Den var naeste lige braekket, så jeg var stensikker på, at det kunne han ikke.

– Det sagde han så også efter første traening, at han ikke kunne, men jeg ved ikke, hvilken sprøjte, han fandt. Lige pludselig kunne han godt køre anden traening alligevel. Og det var sådan lige, lige inden anden traening, hvor jeg skulle til og ind i bilen.

– Det var helt forfaerdel­igt. Meget aergerligt, men heldigvis fik jeg jo saedet året efter, konstatere­r Kevin Magnussen.

 ?? FOTO: /RITZAU/JAN SOMMER ??
FOTO: /RITZAU/JAN SOMMER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark