Ekstra Bladet

Fingrene vaek, han er vores

-

AUSTIN (Ekstra Bladet): Red Bulls teamchef Christian Horner sendte fredag en klar besked til Ferrari og Mercedes: Hold fingrene fra Max Verstappen.

Spekulatio­nerne har vaeret mange om det nu 20-årige hollandske Formel 1-faenomens fremtid; alt afhaengigt af Red Bulls formkurve kunne han have forladt teamet efter 2018-saesonen.

I stedet har Verstappen ganske uventet sat sit navn på en kontraktfo­rlaengelse, så han fortsaette­r samarbejde­t med Red Bull – og heriblandt sin danske mekaniker Ole Schack – til og med 2020.

Hvilket er et skaeringsp­unkt for Formel 1.

Fra 2021 venter både nye kommerciel­le aftaler med holdene og formentlig en ny motortype, så meget kan vende op og ned på magtbalanc­en på gridden.

Christian Horner var naturligvi­s glad for den nye aftale.

– Han er en aegte racer med et ubestridel­igt talent og et sjaeldent instinkt for, hvad det kraever at konkurrere konstant på dette niveau, siger teamchefen.

Staerk arbejdsmor­al

– Parret med en staerk arbejdsmor­al og en moden tilgang til at laere sit håndvaerk, har Max ret til at vaere sulten efter succes, og vi ser frem til at forlaenge rejsen i vores jagt på Formel 1-verdensmes­terskaber.

Max Verstappen har vundet to grandprixe­r i sin karriere. Allerede i sin debut for Red Bull sidste år, da Mercedes-kørerne crashede hinanden af banen i Barcelona. Og så i Malaysia for et par uger siden, hvor han blandt andet praestered­e en laekker overhaling af Lewis Hamilton.

Teamkammer­aten Daniel Ricciardos aftale med Red Bull udløber efter 2018, og den storsmilen­de australier med de italienske aner har laenge stået højt på Ferraris ønskeliste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark