Ekstra Bladet

BALANCEN ER BEDRE

- INDEN PREMIER LEAGUE-RUNDEN MANCHESTER CITY VAR SIDSTE ÅR FIK HAN INDLEDTE MED GUARDIOLA FORMÅR JEG OPLEVEDE SELV I dag 13.30 Chelsea-Watford ............. TV3 Sport2 Alle kampene vises på Viaplay formår

i sidste weekend havde de to Manchester-klubber lagt sig i spidsen i Premier League.

Så der var lagt op til en interessan­t lørdag, hvor Manchester United gaestede Anfield, hvorefter Manchester City mødte Stoke.

Og sikke da en kontrast vi fik at se mellem to måder at angribe en kamp på for Pep Guardiola og José Mourinho.

Og her bruger jeg ordet ’angribe’ i en meget løs forstand, for det var virkelig skuffende at se buschauffø­ren fra Old Trafford parkere sit køretøj foran det ene mål. Selvfølgel­ig blev det en røvsyg og trist 0-0-kamp.

Fortjente Liverpool virkelig den respekt? Var det virkelig ikke vaerd at gå efter Liverpools vakkelvorn­e defensiv?

efterfølge­nde på hjemmebane, indrømmet, og de scorede syv gange mod Stoke.

Men uanset. Kunne man forestille sig Pep Guardiola og Manchester City rulle op på Anfield og stille ni mand foran eget felt?

Nej, de vinder folks hjerter i øjeblikket på en saerdeles angrebsivr­ig og sevaerdig stil. Og de er lige nu et rigtig staerkt bud på en kommende engelsk mester.

Man skal altid passe på med den slags forudsigel­ser, for der kan jo ske hvad som helst imellem nu og maj måned.

Manchester City også en god start under Guardiola, inden det gik en smule skaevt. Men jeg synes, at fornemmels­en er bedre i år. Balancen er bedre.

I England er holdningen, at Pep Guardiola har haft det nemt i sin karriere. I Barcelona havde han Lionel Messi. I Tyskland var Bayern München allerede det klart bedste hold.

Det er det, Guardiola er oppe imod nu, og jeg tror, det er vigtigt for ham at skabe noget, der er hans eget.

at smide de spillere ud, som han ikke mente, han kunne bruge, og han er fortsat denne sommer. Samtidig har han taget fat i at udvikle de spillere, som han stadig har en tro på.

Herovre ser man ofte, at spillere slår igennem som 18-19-årige og aldrig udvikler sig videre. Ser man på Raheem Sterling og John Stones, begge englaender­e, kan man få øje på den effekt, som Guardiola har haft på sit mandskab.

Det er korrekt, at han har brugt mange penge, men man må også sige, at han har brugt dem godt. Han har ventet på at kunne hente de rigtige typer – eksempelvi­s Kyle Walker og Benjamin Mendy – i stedet for at købe andre, som ikke passede på laengere sigt.

Det er nemt for en manager at vaere kraevende, og det er han bestemt – spørg bare i Bayern München. Men hvis man ikke kan fortaelle spillerne, hvad det så er, man vil have, de skal gøre, så kommer man ingen vegne.

stille og roligt at plante idéer hos sine spillere. Han giver dem ny inspiratio­n og nye vinkler på, hvordan de kan gøre tingene, som de aldrig har taenkt på. De får friheden til selv at udarbejde løsningern­e ud fra det.

De udvikler sig selv, kan man sige, og de arbejder videre med det i traeningen og i kampe, og vi ser resultater­ne nu.

Manchester Citys spillere er blevet langt bedre til at traeffe de rigtige beslutning­er med og uden bold, og det gør dem ekstremt effektive.

Samtidig har det også en effekt på modstander­ne, der er begyndt at frygte holdet. Man tvivler på, hvordan man skal stille op imod dem. Enten stiller man sig dybt og forsvarer, hvilket giver Manchester City mulighed for at spille deres lynhurtige kombinatio­nsspil.

Eller også går man til modangreb med højt pres og aggressivt spil. Og så løber de igennem med deres fart.

Det gør også, at der opstår tvivl hos de enkelte spillere hos modstander­ne, for når de får bolden så sjaeldent, er det svaert at gøre noget med den. De føler, at de skal gøre noget spektakula­ert, og det er vanskeligt.

en periode i Liverpool, hvor vi dominerede rigtig mange kampe på vores renommé. Og det vaerste, man kan give store spillere, er mere selvtillid.

Hvis store spillere på forhånd føler, at de sidder på tingene, bliver det endnu mere vanskeligt.

Det bedste eksempel på akkurat dette er Kevin de Bruyne. Det er, som om folk stiller sig lige en halv meter laengere vaek fra ham nu, fordi han har fået opbygget et ry. Langt om laenge, kan man godt sige, for han har vaeret helt fantastisk i flere saesoner nu.

Modstander­ne ved, at de ikke skal for taet på, for så snyder han dem.

Og det hjaelper heller ikke at give ham mere plads, for så gør han noget andet.

Han slår de bedste og mest intelligen­te aflevering­er i Premier League i øjeblikket. Og han spiller absolut på det bedste mandskab i Premier League lige nu.

Han har brugt mange penge, men man må også sige, at han har brugt dem godt

16.00 Stoke-Bournemout­h 16.00 Man. City-Burnley FC 16.00 Newcastle-Crystal Palace 16.00 Swansea-Leicester City 16.00 Huddersfie­ld-Man. United ........... 3+ 18.30 Southampto­n-WBA ....... TV3 Sport2 I morgen Pep Guardiola stille og roligt at plante idéer hos sine spillere. Han giver dem ny inspiratio­n og nye vinkler på, hvordan de kan gøre tingene, som de aldrig har taenkt på.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark