Ekstra Bladet

Alene målt på antallet af sager, vi får ind, må vi konkludere: Der er ikke tale om få brodne kar, men om et betydeligt problem

Er Her brugtvogns­forhandler­ens 1

- ILLUSTRATI­ON: SHUTTERSTO­CK.COM Købt som beset

der er mange brodne kar, så er det dog stadig størstedel­en af landets bilforhand­lere, der opfører sig ordentligt og derfor har tilfredse kunder.

AUTOBRANCH­EN

Danmark, der er forhandler­nes organisati­on, mener ikke, der reelt er et problem, men at brugtbilsb­ranchens sløje omdømme alene skyldes fordomme.

– De tilbagemel­dinger, som forhandler­ne og importører­ne får fra forbrugern­e, er nemlig generelt meget positive, fastholder de.

Ekstra Bladet har talt med en raekke bilejere, der ikke kan genkende den udlaegning. En af dem er Emil Hansen fra Holbaek:

– Jeg har intet positivt at sige. Faktisk vil jeg mene, at folk er skeptiske, fordi branchen generelt I 15 år har det vaeret ulovligt for bilforhand­lere at saelge en bil ’som beset’, men ifølge FDM forsøger bilforhand­lerne alligevel at slippe for ansvar ved at skrive eksempelvi­s ’købt som beset’, ’uden garanti’, ’afhentning­stilbud’, ’engros-salg’ og lignende på slutsedler­ne.

Det gør de i forsøg på at få kunderne til at tro, at man som køber derfor ikke efterfølge­nde kan klage over fejl og mangler ved køretøjet. er uden evne og vilje til at opføre sig ordentligt, siger den unge bilejer, der selv blev snydt i en bilhandel, men vandt sagen ved at benytte sig af sin klageret som forbruger.

Laes hans og en raekke andre bilkøberes historier på de følgende sider her i magasinet – og bliv klaedt godt på til at undgå at blive snydt, hvis du selv overvejer at købe en brugt bil.

– Men forbeholde­t er ugyldigt og holder ikke i retten. Og det ved forhandler­ne udmaerket, men de prøver altså alligevel, hvilket er staerkt kritisabel­t, siger Casper Schad, jurist i FDM.

– Sagen er den, at kunden stadig er beskyttet af købeloven. Men vi frygter, at en del forbrugere gennem årene har undladt at gøre brug af deres lovmaessig­e ret til at reklamere netop som konsekvens af disse ulovlige forbehold, siger han.

Han slår fast, at forbrugere­n ifølge købeloven er sikret reklamatio­nsret i to år – en ret, som forhandler­en ikke kan løbe fra.

 ??  ?? – Der er uden tvivl et antal brugtvogns­forhandler­e, der er uden for paedagogis­k raekkevidd­e. De begår samme overtraede­lser gang på gang, siger jurist i FDM Casper Schad.
– Der er uden tvivl et antal brugtvogns­forhandler­e, der er uden for paedagogis­k raekkevidd­e. De begår samme overtraede­lser gang på gang, siger jurist i FDM Casper Schad.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark