Ekstra Bladet

DU KAN RENDE OG HOPPE – Undersøger I bilerne, inden I saelger dem?

Ankenaevne­t har slået fast, at Autotorvet.dk skal vaere ansvarlige og overholde købeloven. – Men det synes vi som udgangspun­kt ikke, vi skal, siger direktøren for virksomhed­en

-

–Thomas– hvorfor– Det er Pedersen,har klart,I så at mangeman direktørha­r utilfredse­mangei Autotorvet.dkutilfred­se kunder? kunder, sammen. når vi saelger mange biler. Det haenger –– Antallet Hvordan af det? reklamatio­ner vil afhaenge af, omer nok man den saelgeri Danmark,50 eller som 50.000 saelger biler flest årligt. brugte Jeg biler.– Men hvorfor er der så mange af jeres kunder, der er utilfredse?

– Det haenger sammen med, at vi saelger biler i formidling. Det glemmer folk, hvis der viser sig at vaere noget galt med bilen. Så bliver de vrede på os. – Så du påstår, at du ikke står til ansvar for de biler, du saelger? – Vi saelger dem udelukkend­e i formidling. Vi saelger dem for andre.

– Ja eller nej – står du står til ansvar for de biler, I saelger, hvilket betyder, at folk har to års reklamatio­nsret ifølge købeloven? – Nej, det gør jeg ikke. Vi saelger dem udelukkend­e i formidling.

– Men hvorfor er I så i flere tilfaelde i Ankenaevn for biler blev idømt at stå til ansvar for bilerne?

– Nogle sager er faktisk faldet anderledes ud i Ankenaevn for biler. Og vi følger alle deres afgørelser. Derfor står vi heller ikke i deres udhaengssk­ab.

– Men flere sager viser, at hvis kunderne er staedige og tager kampen, så anerkender I til sidst, at I er ansvarlige for bilerne og ikke kan sende aben videre til en privatpers­on.

– Det er ikke nødvendigv­is udtryk for, at vi anerkender, at kunderne har ret. Det kan også vaere, fordi vi ikke orker at tage kampen.

– Svar gerne klart. Når jeg køber en bil af jer, er jeg så beskyttet af købeloven – eller kan jeg rende og hoppe, hvis bilen bryder sammen efter få kilometer?

– Som udgangspun­kt kan du rende og hoppe. Men vi havde haft langt flere sager med utilfredse kunder, hvis ikke vi var søde og ordentlige. Vi har i øvrigt et samarbejde med forsikring­sselskaber til at tegne mekaniske garantifor­sikringer og ejerskifte­forsikring­er – og dem har folk rigeligt råd til på grund af vore lave priser. Nogle vaelger at løbe en risiko ved ikke at tegne dem.

– Men hør; ankenaevne­t har slået fast, at I skal vaere ansvarlige og overholde købeloven og yde reklamatio­nsret?

– Det synes vi som udgangspun­kt ikke, vi skal. Men i de tilfaelde, hvor ankenaevne­t kommer frem til noget andet, så følger vi de afgørelser. Men ankenaevne­t er ikke en dømmende magt. Vi kunne vaelge at tage sagerne til retten, men vi prioritere­r vores tid anderledes.

– Jamen hvorfor tager I så ikke en sag til retten for én gang for alle at få en dommers ord for, at I ikke skal overholde købeloven?

– Nej, det ville vaere spild af ressourcer. I stedet retter vi os efter ankenaevne­ts afgørelser.

– Det kunne ikke skyldes, at I frygter at få en dom?

– Nej, det er et ressources­pørgsmål.

– Jeg prøver igen: Hvis jeg køber en bil hos dig – er det så dig, eller en anden, jeg handler med?

– Det er en anden, du handler med. Jeg er bare formidler.

– Men flere vrede kunder har jo fået ret i, at de handler med dig. Hvor mange har mon undladt at kraeve, at du reparerer deres biler, fordi de er hoppet på din påstand om, at du ikke har ansvaret?

– Vi anerkender ikke, at vi har ansvaret, men vi vaelger vores kampe med omhu og har i en raekke tilfaelde afhjulpet fejl og mangler.

– Nej.

– Hvordan tør I undlade det, når I risikerer at skulle udbedre dyre skader?

– Kunderne sparer måske 15.000 på at købe en bil hos mig. De køber så en ejerskifte­forsikring til 3500 kroner. Sådan bliver problemern­e oftest løst. Men ellers handler det om at afstemme forventnin­ger med kunderne, og det har vi ikke altid vaeret dygtige nok til. Og i de sager, hvor kunderne får ret i en klagesag i ankenaevne­t, retter vi os efter det.

– Hvis jeg køber en bil af dig, og efter en

uge viser det sig, at bilen er gennemtaer­et i bunden. Hvem betaler så reparation­en?

– Det kommer an på situatione­n. Det kan vaere, jeg siger, det er dyrt for dig at få lavet – men billigt for mig. Så siger jeg: Lad os få det lavet.

– Men driver du ikke en risikabel forretning? Du undersøger ikke de biler, du saelger – men du risikerer at blive tvunget til at foretage dyre reparation­er.

– Sådan er vores forretning skruet sammen. I nogle tilfaelde har vi oplysninge­r om den tidligere ejer af bilen. Så kan kunderne vaelge at gå efter vedkommend­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark