Ekstra Bladet

På vej mod kedelig rekord

-

Klinikchef Sten Lyager vil ikke kommentere Villads’ forløb på Rigshospit­alet, men kan sige, at hospitalet generelt beklager, når en operation bliver udsat.

– Vi ved, at en udsaettels­e af en operation er en belastning for patienten og de pårørende.

– Vi gør alt for at undgå det, og det er beklagelig­t, når det sker, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at det er meget sjaeldent, at børne-hjerteoper­ationer udsaettes, og at det primaert sker, når barnet ikke er klar til operation.

– Det kan skyldes feber, eller at et andet barn har brug for akut hjerteoper­ation.

Ifølge ham er det altid i overensste­mmelse med en laegefagli­g vurdering, når en operation aflyses.

Vaerre end normalt

– De få gange, vi har aflyst, er det kun planlagte operatione­r, hvor patienten har kunnet vente, og det foregår altid efter en konkret, laegefagli­g vurdering, understreg­er han.

Berlingske kunne for nylig berette, at Rigshospit­alet kan nå op på rekordmang­e aflysninge­r for hjerteoper­ationer i år.

De senere år har antallet af aflysninge­r ligget på mellem 200 og 250 om året. I år har der ifølge avisens oplysninge­r allerede vaeret 231 aflysninge­r, og man frygter derfor, at det samlede tal bliver højere end normalt.

I en opfølgende mail fortaeller centerdire­ktør Niels Würgler Hansen, at det ikke er saerlig mange operatione­r på børneområd­et, der er blevet aflyst.

– Der er tale om meget få udsaettels­er af operatione­r, der er ikke en statistik, oplyser han.

Niels Würgler Hansen fortaeller, at man arbejder på at aendre statistikk­en.

– Tallene i Berlingske afspejler, at vi har en udfordring med udsaettels­e af de voksne patienter – og det arbejdes der hårdt på at aendre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark