Ekstra Bladet

Mathias Tesfaye: Vi er mange i sorg

-

Det socialdemo­kratiske folketings­medlem Mathias Tesfaye var på invitation fra Servets foraeldre mødt op til mindehøjti­deligheden for Servet Abdija.

I sin tale fortalte han, hvordan han tirsdag morgen var blevet chokeret af den tragiske nyhed om den 16årige drengs død, da han taendte for radioen.

– Jeg talte med min kone om det, og vi blev meget kede af det, sagde Mathias Tesfaye foran den store menneskema­engde.

Med øjnene skarpt fikseret på de mange fremmødte stillede hans sig kritisk overfor debattører fra højrefløje­n, som tidligere på ugen har sat spørgsmåls­tegn ved politiets udmelding om, at den 16-årige var en ganske almindelig dreng.

– Pludselig blev det vigtigt, at hans mor gik med tørklaede, eller at de var muslimer, sagde han.

Af alle i nabolaget beskrives den nu afdøde Servet Abdija som en god dreng, der passede sin skole og hjalp aeldre damer med at baere deres taske.

Det billede er også blevet bakket op af Københavns Politi, der flere gang har afvist, at drabet skulle have rødder i den københavns­ke bandekonfl­ikt.

Stilhed for Servet

– Vi har brug for sammenhold, lød det videre fra socialdemo­kraten, og de mange fremmødte kvitterede med en høj klapsalve. Mathias Tesfaye måtte holde en pause fra talen, indtil der igen var stilhed.

– Servet var ikke en fremmed i det her land. Vi er mange i sorg, fordi vi føler en samhørighe­d for alle, der er vokset op i det her land, sagde han.

Kvinderne bag ham knugede sig taet sammen, og flere af dem brød ud i gråd.

Til sidst blev der holdt et øjebliks stilhed for Servet, hvor alle lukkede øjnene og bøjede nakkerne.

– AEret vaere Servets minde, afsluttede Mathias Tesfaye.

Menneskema­engden brød endnu engang ud i en kaempe klapsalve, og der lød også pift og opmuntrend­e tilråb.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Det socialdemo­kratiske folketings­medlem Mathias Tesfaye var med til mindehøjti­deligheden. Han var blevet inviteret af Servet Abdijas familie.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Det socialdemo­kratiske folketings­medlem Mathias Tesfaye var med til mindehøjti­deligheden. Han var blevet inviteret af Servet Abdijas familie.
 ??  ?? eAlle,
eAlle,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark