Ekstra Bladet

SÅDAN BLEV KEVIN BESKIDT

HEDT SAMTALEEMN­E: Magnussen kaemper med et ry som en unfair kører – her er de vaesentlig­ste grunde

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

AUSTIN (Ekstra Bladet): Aggressive forsvar og angreb. Hele tiden på graensen af, hvad dommerne tillader – og nogle gange over.

Kevin Magnussens filosofi på verdens Formel 1-baner deler vandene, og hans tendens til at skifte retning foran modstander­en og meget konsekvent lukke huller har ofte fremkaldt eder fra konkurrent­erne eller udløst møder hos dommerne.

Lige siden rookie-saesonen i 2014.

Dengang – efter et par begynderfe­jl i episoder med Kimi Räikkönen først på saesonen – vankede der to mere principiel­le straffe i traek i eftersomme­ren.

Danskeren gik for vidt i sit forsvar mod den davaerende Ferrari-kører Fernando Alonso på Spa, og selv om episoden løbet efter på Monza mod Valtteri Bottas på ingen måde var en tilståelse­ssag, fandt den finske McLaren-legende Mika Häkkinen de store typer frem på sin blog.

– Magnussens kørestil var allerede tidligere på saesonen et hedt samtaleemn­e. Måden, han kører på, er på graensen til uforskamme­thed, men det vil indhente ham på et tidspunkt. Kørere, der oplever Magnussen på denne måde, har en god hukommelse, skrev han.

Ved den lejlighed fandt den danske McLaren-rookie straffen hård for at køre den finske Williams-kører af banen, men lovede at laere af den.

– Det gør ikke nogen forskel, hvad jeg synes om det, for det vil intet aendre. Jeg er nødt til at kigge på det og gøre noget anderledes naeste gang, sagde han.

Hans kritikere mener, at han ikke har laert af sine tidlige fejltagels­er. Som denne gennemgang viser, har Kevin Magnussen efterhånde­n vaeret impliceret i en del bataljer.

Kørere, der oplever Magnussen på denne måde, har en god hukommelse

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark