Ekstra Bladet

Journalist­er på Ekstra Bladet vinder pris

Historiern­e om en sharia-sheiks opkøb af den danske børne-vaccine udløste pris fra kollegerne

- KRISTIAN B. LARSEN kbl@eb.dk

Ekstra Bladets journalist­er Thomas Gösta Svensson og Jesper Rise Børjesen er torsdag aften blevet hyldet af deres kolleger.

De har nemlig fået tildelt Münster-prisen for at afdaekke statens salg af seruminsti­tuttet til et saudiarabi­sk familiedyn­asti.

Nødvendig historie

Prisen blev overrakt af formand for Medarbejde­rforeninge­n Anders Stoffer, som også sidder som formand for den komité, der skulle udvaelge prismodtag­eren blandt en raekke indstilled­e journalist­er på bladet.

– En nødvendig historie om det offentlige­s ødslen De to ’graver-journalist­er’ Jesper Rise Børjesen og Thomas Gösta Svensson afdaekkede børnevacci­ne-skandalen. med samfundets penge, lød det under prisuddeli­ngen fra tillidsman­d Anders Stoffer.

De to Ekstra Bladet-journalist­er kunne i februar afsløre, at regeringen og et flertal i Finansudva­lget har solgt Statens Serum Instituts vaccinefab­rik for 15 millioner kroner til et saudiarabi­sk familiedyn­asti, Aljomaih.

Fortalere for sharia

Familiedyn­astiet har givet donationer til Det Muslimske Broderskab, er fortalere for sharia og har ansatte, der tidligere har opfordret til boykot af Danmark.

Münster-prisen er en årlig pris, som journalist­erne på Ekstra Bladet giver til hinanden. Prisen er opkaldt efter Ekstra Bladets mangeårige, men nu pensionere­de laege Erik Münster.

Prisen uddeles af medarbejde­rne på Ekstra Bladet til en kollega, der har gjort sig gaeldende enten i spalterne eller som en god kollega. Med prisen fulgte også en check på 2500 kroner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark